Indira Crasnea - noul reprezentant al CRP în board-ul WAN

Indira Crasnea, preşedintele interimar al Clubului Român de Presă şi redactor-şef adjunct al agenţiei Mediafax, este noul reprezentant al CRP în board-ul Asociaţiei Mondiale a Ziarelor (World Association of Newspapers - WAN).

21 afișări
Imaginea articolului Indira Crasnea - noul reprezentant al CRP în board-ul WAN

Indira Crasnea - noul reprezentant al CRP în board-ul WAN (Imagine: Mediafax Foto)

A 61-a ediţie a Congresului Mondial al Ziarelor şi a 15-a ediţie a Forumului Mondial al Editorilor, evenimente organizate anual de Asociaţia Mondială a Ziarelor, au reunit, în perioada 1-4 iunie, la Göteborg, în Suedia, peste 1.800 de participanţi din 113 ţări.

Adunarea Generală a Asociaţiei Mondiale a Ziarelor l-a reales, pentru un mandat de doi ani, în funcţia de preşedinte al WAN, pe Gavin O’Reilly, CEO al Independent News & Media din Irlanda.

Totodată, în cadrul Adunării Generale, WAN a luat act că noul reprezentant al Clubului Român de Presă în board-ul WAN este Indira Crasnea, preşedinte interimar al CRP.

CRP a fost reprezentat, anul acesta, la Congresul Mondial al Ziarelor şi la întâlnirea board-ului WAN, de George Ene, secretar general al asociaţiei. Totodată, George Ene reprezintă CRP în Comitetul Directorilor asociaţiilor membre ale Asociaţiei Mondiale a Ziarelor.

Anul acesta, Congresul Mondial al Ziarelor s-a desfăşurat sub tema "Ziarele: o afacere multimedia în creştere".

Asociaţia Mondială a Ziarelor a acordat anul acesta, în cadrul Congresului, premiul anual Golden Pen of Freedom lui Li Changqing, reporter şi director adjunct de ştiri al cotidianului Fuzhou din China. Li Changqing nu a avut permisiunea autorităţilor chineze de a participa la eveniment.

În cadrul sesiunilor Forumului Mondial al Editorilor s-au analizat opţiunile şi modelele de integrare multimedia a redacţiilor, precum şi felul în care integrarea redacţiilor modifică perspectiva din care este privită profesia de jurnalist.

În contextul creşterii proporţiei informaţiei digitale în dezvoltarea ziarelor, WAN a luat decizia de a modifica unul dintre obiectivele asociaţiei, astfel încât va reprezenta, alături de interesele industriei informaţiilor tipărite, şi pe cele ale informaţiilor transmise în mod digital.

World Association of Newspapers, organizaţie mondială a industriei de presă, cu sediul la Paris, apără şi promovează libertatea presei şi interesle profesionale şi economice ale ziarelor din lumea îngtreagă. Asociaţia reprezintă 18.000 de ziare şi regrupează 77 de asociaţii naţionale de editori, companii de media şi directori de ziare din 102 ţări, 12 agenţii de presă şi 11 organizaţii regionale şi internaţionale de media.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici