Indira Crasnea şi Corneliu Calotă, în juriul naţional al Premiului pentru Jurnalism al PE

Indira Crasnea, redactor-şef adjunct al Mediafax şi preşedinte interimar al CRP, Denise Theodoru (Radio România Actualităţi), Corneliu Calotă (TVR) şi Manuela Preoteasa (Euractiv) sunt membrii juriului naţional pentru Premiul pentru Jurnalism acordat de Parlamentul European, conform organizatorilor.

80 afișări
Imaginea articolului Indira Crasnea şi Corneliu Calotă, în juriul naţional al Premiului pentru Jurnalism al PE

Indira Crasnea, redactor-şef adjunct al Mediafax şi preşedinte interimar al CRP (Imagine: Mediafax Foto)

Parlamentul European va acorda, anul acesta, pentru prima dată, Premiul pentru Jurnalism, destinat profesioniştilor din domeniul mass-media care au publicat sau difuzat materiale despre integrarea europeană şi au ajutat cetăţenii să înţeleagă mai bine instituţiile şi politicile europene.

Premiul pentru Jurnalism va fi acordat pentru patru secţii diferite: presa scrisă, radio, TV şi internet, pentru materialele publicate sau difuzate în perioada 1 mai 2007 - 30 aprilie 2008.

Scopul acestui premiu este de a răsplăti munca depusă de ziarişti pentru informarea cetăţenilor europeni şi pentru ameliorarea comunicării între cetăţeni şi instituţiile Uniunii Europene. Câştigătorul fiecărei secţii va primi 5.000 euro.

În perioada iniţială a procesului de selecţie, candidaţii vor fi evaluaţi în fiecare stat membru de un "juriu pentru listele restrânse", format din profesionişti din domeniul mass-media. Finaliştii la nivel de ţară vor fi evaluaţi de un "juriu unic de decernare", care va alege cei patru câştigători.

Juriul final va fi format din trei deputaţi europeni şi şase ziarişti - diferiţi de cei care au luat parte la prima fază a selecţiei.

Candidaţii trebuie să fie jurnalişti afiliaţi şi cetăţeni sau rezidenţi ai unui stat membru al Uniunii Europene. Autorii pot fi persoane sau echipe alcătuite din cel mult cinci persoane, iar materialele prezentate trebuie să fi fost publicate sau difuzate în perioada 1 mai 2007 - 30 aprilie 2008 într-o limbă oficială a UE.

Premiul pentru Jurnalism va fi acordat în octombrie 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici