Ingmar Bergman şi Greta Garbo, între personalităţile care vor apărea pe noile bancnote suedeze

Regizorul Ingmar Bergman, actriţa Greta Garbo, autoarea de literatură pentru copii Astrid Lindgren şi cântăreaţa de operă Birgit Nilsson se numără printre personalităţile a căror imagine va apărea pe noile bancnote suedeze care vor fi puse în circulaţie din 2014.

691 afișări
Imaginea articolului Ingmar Bergman şi Greta Garbo, între personalităţile care vor apărea pe noile bancnote suedeze

Ingmar Bergman şi Greta Garbo, între personalităţile care vor apărea pe noile bancnote suedeze (Imagine: www.listal.com)

Lista va fi completată de scriitorul şi poetul Evert Taube şi fostul secretar al PNU şi laureat al premiului Nobel pentru Pace Dag Hammarskjold.

Pe listă s-au aflat şi propuneri mai insolite, precum fotbalistul Zlatan Ibrahimovic şi grupul de muzică pop Abba.

"Reprezentanţii Riksbank au ales persoane care au adus o contribuţie culturală pozitivă şi importantă în secolul XX", se arată într-un comunicat al băncii centrale suedeze.

Astrid Lindgren (1907-2002) va figura pe bancnotele de 20 de coroane, Evert Taube (1890-1976) pe cele de 50, iar Greta Garbo (1905-1990) pe cele de 100.

Monstrul sacru al cinematografiei suedeze, Ingmar Bergman, va avea onoarea bancnotei de 200 de coroane, în timp ce Birgit Nilsson (1918-2005) şi diplomatul Dag Hammarskjöld (1905-1961) vor fi reprezentaţi pe bancnotele de 500 şi 1.000 de coroane.

Noile monede vor avea ca model unic pe regele Carl XVI Gustaf.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici