Înscrierile la "Let's go digital", prelungite până pe 22 mai

Înscrierile la atelierul de film pentru tineri "Let's go digital", ce va avea loc pe toată durata Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), între 29 mai şi 7 iunie, au fost prelungite până pe 22 mai, informează organizatorii.

37 afișări
Imaginea articolului Înscrierile la "Let's go digital", prelungite până pe 22 mai

Înscrierile la "Let's go digital", prelungite până pe 22 mai (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Aflat la ediţia a şaptea, "Let's go digital!" reuneşte în fiecare an tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, pasionaţi de cinema.

Timp de zece zile, 18 participanţi din toată ţara sunt invitaţi la Cluj şi parcurg împreună toate etapele realizării unui film - de la scrierea unui scenariu până la filmare, editare şi prezentarea peliculei lor în faţa publicului Festivalului.

Sunt asistaţi în permanenţă de cinci traineri, profesionişti activi din cinematografia românească, şi lucrează pe aparatură profesionistă de filmare şi editare. La finalul workshop-ului, cele cinci filme realizate de tineri sunt prezentate publicului, postate şi promovate pe site-uri de specialitate.

Ca şi în ediţiile anterioare, "Let's go digital!" va invita la Cluj trei dintre foştii participanţi la workshop, care vor acorda asistenţă celor ce participă pentru prima dată şi vor fi responsabili de realizarea Making Of-ului atelierului.

Participanţii la workshop vor fi aleşi în urma unei preselecţii, pentru care trebuie să se înscrie trimiţând o scrisoare de motivaţie, un CV cu o fotografie ataşată şi o idee de spot video pentru promovarea atelierului "Let's go digital!".

Textul trebuie să aibă maximum o pagină şi să descrie un eventual spot al atelierului. Candidaţii pot trimite, de asemenea, orice tip de material audiovizual pe care l-au realizat, în orice fel de condiţii (video, audio, fotografie, site, desene etc.), care să le demonstreze creativitatea.

Foştii participanţi la workshop se pot înscrie trimiţând un CV cu fotografie ataşată, un film de scurtmetraj realizat de ei de la terminarea workshopului şi până în prezent - orice subiect, orice format, orice gen cinematografic.

Juriul de selecţie va fi format din cinci membri, profesionişti din cinematografie, care ulterior vor susţine şi programul de training.

Criteriile principale de selecţie vor fi imaginaţia, modul de vizualizare a temei alese, sensibilitatea, spiritul de observaţie al aplicanţilor. Vor fi selectionaţi 15 participanţi, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, din toate oraşele ţării, şi trei dintre foştii participanţi.

Organizatorii vor acoperi cheltuielile de cazare şi masă pe toata durata desfăşurării workshop-ului.

"Let's go digital!" a început în 2005 şi este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici