Înscrierile la preselecţia pentru Gala Tânărului Actor - HOP 2014 au început

Înscrierile la preselecţia pentru cea de-a XVII-a ediţie a Galei Tânărului Actor - HOP, care va avea loc pe 15 şi 16 iulie, la Bucureşti, au început şi se vor încheia pe 1 iulie, informează Uniunea Teatrală din România (UNITER).

191 afișări
Imaginea articolului Înscrierile la preselecţia pentru Gala Tânărului Actor - HOP 2014 au început

Înscrierile la preselecţia pentru Gala Tânărului Actor - HOP 2014 au început (Imagine: Mircea Rosca/ Arhiva Mediafax Foto)

Tema de anul acesta a galei este "Joacă-te cu mine! Sunt om. Nu personaj".

Pentru secţiunea "Individual", concurenţii pot alege una dintre cele două teme propuse. Astfel, prima temă are următoarele cerinţe: "Luaţi o piesă. De preferinţă celebră. Căutaţi acolo un om despre care se spune că este trist. Chiar tragic. Fă-l să râdă! Fă-ne să râdem cu el! Nu de el (adică nu-l parodia. Pe cât posibil). Schimbă-i perspectiva asupra propriului destin. Poate-l pui sub o altă zodie. Nu-i lua însă vorbele (dacă vrei să vorbească!). Lasă-i-le, dar rescrie-l pe el. Dinăuntru înspre afară. Dacă el era cel trist dintre cei fericiţi, fă-l măcar cel mai happy (fericit, n.r.) dintre cei trişti. Motivaţia o găseşti tu!".

A doua temă este intitulată "Acesta nu este un selfie" şi are următoarele cerinţe: "Alege una dintre fotografii (publicate pe www.uniter.ro, https://www.facebook.com/UNITERoficial şi https://www.facebook.com/GalaHopGalaTanaruluiActor). Intră în povestea ei. Eşti acolo, în ea. Sau eşti martor. Timpul şi locul îl alegi tu. Scrie un monolog la persoana întâi, scrie o situaţie sau roagă un amic dramaturg s-o facă, roagă-l pe Cehov să rescrie povestea fotografiei cu tine acolo. Imaginează-ţi ce s-a întâmplat înainte şi după, descurcă-te!".

La această gală se pot înscrie actori care au absolvit facultatea începând cu promoţia 2010. Cei care întrunesc aceste condiţii se pot înscrie la secţiunea "Individual" cu un moment - la alegere dintre cele două teme expuse - de maximum 15 minute sau la secţiunea "Grup", ca interpreţi în spectacole cu piese scurte, de maximum 45 de minute, care să nu depăşească 10 personaje.

Candidaţii trebuie să se prezinte la înscriere cu un CV, o fotografie (portret, rezoluţie 300 dpi) şi titlul textului ales. Înscrierea se poate face la sediul UNITER (strada George Enescu, nr. 2 - 4, Bucureşti), dar şi prin e-mail (doina@uniter.ro). Pentru concurenţii la secţiunea "Grup" este obligatorie şi fişa tehnică a piesei înscrise în concurs.

Data limită de înscriere este 1 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici