Instituţiile media sârbe vor primi ajutor de la stat pentru a depăşi criza

Guvernul sârb a anunţat că instituţiile media vor primi ajutor de la stat pentru a putea depăşi criza economică, vicepremierul Bozidar Delic anunţând că un pachet de măsuri în acest sens va fi adoptat în curând, informează site-ul B92.net.

23 afișări
Imaginea articolului Instituţiile media sârbe vor primi ajutor de la stat pentru a depăşi criza

Instituţiile media sârbe vor primi ajutor de la stat pentru a depăşi criza (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Media este al doilea sector din Serbia care primeşte asistenţă de la stat, după industrie, au declarat oficiali guvernamentali.

Premierul Mirko Cvetkovic va convoca o reuniune, săptămâna viitoare, pentru a stabili care sunt cele mai bune modalităţi de a ajuta instituţiile media.

Deşi există deja o serie de propuneri care vor fi puse în discuţie, vicepremierul Delic nu a dorit să dea detalii înainte de adoptarea unor măsuri tangibile.

"Ştim că bugetul este extrem de fragil. Analizăm toate posibilităţile. Ştim că grupurile de lucru, în cadrul cărora sunt reprezentate şi instituţiile media, au o listă de propuneri", a spus el. "Nu vreau să discut despre posibile măsuri acum, ci sugerez să aşteptăm întâlnirea de săptămâna viitoare şi apoi să ne consultăm cu reprezentanţii instituţiilor media şi să adoptăm măsurile agreate", a adăugat vicepremierul.

La reuniunea privind acordarea de ajutor de la stat instituţiilor media, oficialii guvernamentali au discutat şi despre diverse presiuni la care este supusă mass-media. Calificând aceste presiuni drept "inacceptabile", guvernul sârb a avertizat că orice ameninţare la adresa media va fi tratată de organele de stat responsabile de soluţionarea problemelor de acest fel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici