Interviu cu George W. Bush despre tragedia din 11 septembrie 2001, la National Geographic Channel - VIDEO

Un interviu exclusiv cu George W. Bush, în care pentru prima dată fostul preşedinte vorbeşte în mod detaliat şi personal despre tragedia din 11 septembrie 2001 din SUA, va fi difuzat pe 5 septembrie, pe National Geographic Channel, la nivel internaţional, inclusiv în România.

504 afișări
Imaginea articolului Interviu cu George W. Bush despre tragedia din 11 septembrie 2001, la National Geographic Channel - VIDEO

Interviu cu George W. Bush despre tragedia din 11 septembrie 2001, la National Geographic Channel

La comemorarea a zece ani de la tragedia din 11 septembrie din SUA, fostul preşedinte George W. Bush oferă cel mai detaliat interviu despre cum a trăit acea zi fatidică.

Interviul-documentar "George W. Bush: despre 11 septembrie" va fi difuzat în premieră pe National Geographic Channel pe 5 septembrie. În România, interviul cu George W. Bush va putea fi văzut pe National Geographic Channel pe 5 septembrie, de la ora 22.00.

Interviul prezintă dezvăluirile directe ale omului aflat în fruntea guvernului american în momentul în care cel mai grav atac terorist a fost lansat pe pământ american. În interviul înregistrat pe parcursul a două zile, preşedintele George W. Bush mărturiseşte detalii despre experienţa personală a orelor şi zilelor teribile ulterioare atacurilor. Documentarul completează relatarea personală a preşedintelui cu înregistrări video dezvăluite publicului în premieră şi materiale exclusive provenite din Biblioteca prezidenţială George W. Bush.

Până la acest interviu, fostul preşedinte nu a discutat niciodată în faţa camerelor de luat vederi despre ceea ce a gândit sau simţit, ce a determinat deciziile de viaţă şi de moarte luate în primele minute, ore, şi zile după atacuri. Totodată, în cel mai complex interviu acordat despre acest subiect, George W. Bush oferă detalii personale despre ceea ce a trebuit să înfrunte în ipostaza de comandant-şef însărcinat cu protecţia cetăţenilor săi, dar şi ca familist îngrijorat pentru siguranţa celor dragi.

Pe parcursul interviului, fostul preşedinte George W. Bush dezvăluie experienţa personală a acelei zile (11 septembrie 2001), începând cu şedinţa de jogging de dimineaţă înaintea unei vizite într-o şcoală unde a aflat prima oară că naţiunea americană se află sub atac. Telespectatorii vor afla ce aspecte au cântărit atunci când Andrew Card i-a şoptit în ureche informaţiile despre atacul asupra turnurilor gemene din New York, impactul prezenţei sale într-o clasă plină de elevi şi de jurnalişti acreditaţi la Casa Albă, primele sale eforturi de a comunica cu populaţia, îngrijorarea Serviciilor Secrete pentru securitatea sa la bordul Air Force One, fluxul de informaţii dinspre armată, agenţiile de informaţii şi surse de ştiri şi vizita sa istorică la Ground Zero din New York după tragicele evenimente.

"Din aer părea... o rană uriaşă. Dar, când am ajuns efectiv la locul tragediei, am simţit că am intrat în infern", spune George W. Bush referitor la vizita din 14 septembrie 2001 la Ground Zero.

În interviu, preşedintele Bush exprimă grijile personale pe care mulţi americani le-au încercat în acea zi - pentru părinţii săi, pentru copii şi soţie. "Una dintre preocupările mele, la fel ca în cazul multor soţi şi soţii, era «Este soţia mea în regulă? Este Laura ok?». Iar a doua preocupare era «Sunt fetele noastre ok?»", spune George W. Bush.

Potrivit comunicatului, întâmplător, cu o zi înaintea interviului realizat de National Geographic Channel cu George W. Bush, anunţul că americanii l-au ucis pe Osama bin Laden a fost făcut de actualul preşedinte, Barack Obama. Astfel, George W. Bush şi-a prezentat în interviu şi opinia referitor la aceste evenimente: "Preşedintele Obama m-a sunat şi mi-a spus că Osama bin Laden a fost ucis. L-am felicitat, atât pe el, cât şi pe agenţii speciali care au efectuat această misiune extrem de periculoasă... Şi am fost foarte recunoscător. Nu am simţit o mare fericire sau bucurie. Am avut sentimentul încheierii unui capitol.. Şi am trăit un sentiment de recunoştinţă pentru că se făcuse dreptate".

Potrivit comunicatului, interviul detaliat şi observaţiile fostului preşedinte american clarifică traseul personal al acestuia într-unul din cele mai grele momente din istoria modernă a Americii.

"Nu a fost vorba despre politică sau proiecte în rememorarea celor întâmplate în acea zi", a explicat Peter Schnal, producător executiv şi regizor, cel care a coordonat interviul de două zile. "Ceea ce ne este transmis este povestea personală a unui om care se întâmplă să fi fost atunci preşedintele nostru. Descrierea modului în care a luptat cu sentimentul de furie şi frustrare, cuplat cu responsabilitatea propriei misiuni de a conduce ţara în momentul în care aceasta a fost victima unui atac devastator este extrem de impresionantă", a mai spus Peter Schnal.

"În cele din urmă, 11 septembrie va fi o zi din calendar, aşa cum este Ziua Pearl Harbor", a concluzionat George W. Bush. "Pentru noi, cei care am supravieţuit acelei zile, va rămâne o zi imposibil de uitat", a mai spus George W. Bush în interviu.

Documentarul "George W. Bush: Despre 11 septembrie" deschide săptămâna de programe dedicate de National Geographic Channel comemorării zilei tragice de 11 septembrie 2001. Printre celelalte programe difuzate pe postul de televiziune în acest context se numără şi documentarele "Clipe de coşmar: 11 septembrie" (7 septembrie, de la ora 22:00), "11 septembrie: Războiul continuă" (8 septembrie, de la ora 22:00) şi "11 septembrie şi visul american" (9 septembrie, de la ora 22:00).

"George W. Bush: Despre 11 septembrie" este produs de Partisan Pictures pentru National Geographic Channels. Pentru Partisan Pictures, regizor/ producător este Peter Schnall, producător/ scenarist este Don Cmapbell, editor este Connie Rinehart, producător coordonator este Whitney Johnson, producător asociat este Kyle Giddens. Pentru National Geographic Channels International, producător executiv este Allan Butler. Michael Cascio este vicepreşedinte senior al diviziei Programe şi Producţie.

National Geographic Channels International (NGCI) este o companie deţinută de National Geographic Television (NGT) şi FOX Entertainment Group. NGCI sprijină angajamentul Societăţii National Geographic de a explora, proteja şi educa prin cele şase canale ale sale: National Geographic Channel, National Geographic Channel HD, Nat Geo Wild, Nat Geo Wild HD, Nat Geo Adventure şi Nat Geo Music. La nivel global, National Geographic Channel (inclusiv NGC U.S. care este o companie joint-venture între NGT şi Fox Cable Networks Group) este disponibil în 370 milioane de case din 188 de ţări, în 37 de limbi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici