Video Interviu cu românca Lavinia Iulia Falcan, care vinde tablouri la New York şi pictează pe ziduri - VIDEO

Pictoriţa Lavinia Iulia Falcan pictează pe ziduri.Nu face graffiti,pictează baruri,adesea ancorată în chingi ore în şir,restaurante,grădiniţie,instituţii.A pictat de 2000 de ori pe pereţii din Bucureşti,Cluj şi Braşov.O inspiră „sentimente,stări,natura şi diverse obiceiuri care ne marchează zilele”.

860 afișări

De Lavinia am aflat de la o colegă de muncă: “e o fată atât de mişto care picteza superb pe pereţi”. Noi ştiam numai de grafferi. Dar sunt şi pictori care fac asta pe pereţi.

Lavinia ne-a trimis înainte de interviu un CV gigantic, în care ne-am pierdut foaie cu foaie. Are atât de multe studii încât de le pomeneşti pe toate, ţi-e frică să nu scapi vreunul. E ca la Oscar – sper ca nu am omis pe cineva.

Am fost sus pe o terasă sau rooftop în hipstereala nouă. Acolo pictase ea ceva, cândva. Pictase tot barul. I-a luat cinci zile ca să desăvârşească fundalul din interviul video, cu linii pierdute, într-o baie de culori ale rogvaivului.

Este artist plastic şi face şi pictează şi tablouri. Urmează să vândă trei bucăţi la New York (noi îi ţinem pumnii). Îşi împarte munca între clienţi de toate felurile – pub-uri, restaurante, grădiniţie, instituţii. Se cere asta pe piaţă, iar numai Lavinia a pictat de 2.000 de ori pe pereţii din Bucureşti, Cluj şi Braşov. Pictează de dimineaţa până seara. E genul de artist care se cunoaşte de dimineaţă. Are comenzi şi le onorează pe toate cu un zâmbet care îţi garantează clar că treaba iese beton.

Ne-a povestit şi cum lucrează la înălţime şi asta ni se pare deja pictură murală extremă. Cu alpiniştii lângă ea, ancorată în chingi, stă cu orele ca să picteze o scenă. De multe ori tratează şi pereţii înainte. Lavinia nu începe treaba până nu inspectează zona de lucru. Peretele trebuie să fie corect lucrat, amorsat, necrăpat, apoi aplici culorile şi un lac protector care, teoretic, durează o eternitate. La fel ca subiectele pe care le alege Lavinia. Sau tu. Dar cu nişte corecţii artistice personale.

Am întrebat-o şi care e diferenţa dintre ea şi ceilalţi din tagmă. Ne-a zis că un ochi instruit nu le va arăta cu degetul, însă le va simţi şi despre asta e vorba. Aleg Lavinia pentru că-mi place mai mult. Ce? Nu ştiu, îmi transmite mai mult şi-mi dă o stare mai bună. Şi ea, şi picturile ei murale.

O să întrebaţi cât costă. O să vă spunem ce ne-a spus Lavinia. Depinde de complexitate. Variază costul metrului pătrat între 50 si 100 de euro. Totul cu factură, conform legii care nu se zbate să susţină artiştii. Nu poţi să-ţi faci un credit pentru că nu ai un venit constant. Însă asta e prea de tot ca s-o discutăm în acest context. Mai important e contextul vizual superb în care Lavinia Iulia Falcan ne duce de fiecare dată când spune “Gata, am terminat!”.

Mai multe despre Lavinia Iulia Falcan la link-ul http://madonia.ro/ sau pe Facebook: Madonia Art.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici