"Intriga matrimonială" de Jeffrey Eugenides a apărut în limba română la o lună de la lansarea în SUA

Ediţia în limba română a romanului "Intriga matrimonială", primul roman al lui Jeffrey Eugenides după bestsellerul "Middlesex" a apărut în limba română, la Polirom, la doar o lună de la lansarea sa în Statele Unite ale Americii, informează editura.

401 afișări
Imaginea articolului "Intriga matrimonială" de Jeffrey Eugenides a apărut în limba română la o lună de la lansarea în SUA

"Intriga matrimonială" de Jeffrey Eugenides a apărut în limba română la o lună de la lansarea în SUA (Imagine: Shutterstock)

Cartea va fi lansata la Gaudeamus (23 - 27 noiembrie), în cadrul evenimentului "Bibolioteca Polirom - 888 de titluri", ce va avea loc sâmbătă, la Romexpo.

Traducerea şi notele sunt semnate de Dana Crăciun. "Eugenides este înzestrat cu cel mai fermecător dar hărăzit povestitorilor: capacitatea de a transforma obişnuitul în extraordinar", scrie The New York Times Book Review.

"Intriga matrimonială" (2011) este o poveste a maturizării şi a descoperirii sinelui, ce îi are în centrul ei pe trei prieteni, proaspeţi absolvenţi de facultate la Universitatea Brown din Providence. Cei trei ajung să formeze un triunghi amoros în centrul căruia se află Madeleine Hanna, o tânără dintr-o familie americană înstărită. Iubită de Mitchell, cel pasionat de studii religioase, dar şi de exuberantul Leonard, care se specializează în biologie, tânăra Madeleine îl preferă pe cel de-al doilea chiar şi atunci când află că acesta suferă de o boală psihică. Pe parcursul cărţii, cei trei parcurg un traseu iniţiatic care îi face să se maturizeze şi să se descopere, în ciuda faptului că rezultatele nu sunt întotdeauna cele dorite de ei. Romanul lui Eugenides nu este doar o poveste de dragoste, ci şi una despre întortocheatele trasee ale minţii şi sufletului unor tineri ce se confruntă cu realităţile vieţii, o carte scrisă cu aceeaşi mână sigură şi cu acelaşi stil cuceritor care l-au consacrat pe autorul american.

CITEŞTE AICI UN FRAGMENT ÎN AVANPREMIERĂ

Primul roman al lui Jeffrey Eugenides (n. 1960), "Sinuciderea fecioarelor", publicat în 1993 (Polirom, 2005), s-a bucurat de un succes răsunător, fiind şi ecranizat la Hollywood, în regia Sofiei Coppola. Romanul "Middlesex" (Polirom, 2005) i-a adus elogiile criticii, care l-a comparat cu monştrii sacri ai literaturii americane, Saul Bellow şi Philip Roth, şi a fost distins, în anul 2003, cu Premiul Pulitzer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici