Invitaţii petrecerii româneşti de la Berlinala 2012 s-au distrat pe ritmuri tradiţionale - FOTO

Cei peste 400 de invitaţi ai petrecerii româneşti organizate la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin (9 - 19 februarie) s-au distrat pe ritmuri tradiţionale, cu vin şi palincă autohtone, informează organizatorii, Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc.

303 afișări
Imaginea articolului Invitaţii petrecerii româneşti de la Berlinala 2012 s-au distrat pe ritmuri tradiţionale - FOTO

Invitaţii petrecerii româneşti de la Berlinala 2012 s-au distrat pe ritmuri tradiţionale (Imagine: Strada Films/Mediafax Foto)

Roter Salon din Berlin a devenit, luni, gazda petrecerii româneşti, unul dintre cele mai apreciate evenimente din timpul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Peste 400 de invitaţi, producători, distribuitori, reprezentanţi ai fondurilor de finanţare, directori de festivaluri şi membri ai presei de specialitate au petrecut până în zori pe ritmuri de muzică românească, mixate de Dj K-lu (Alin Constantin). Vinul românesc şi o palincă autentică din Ardeal au completat seara dedicată cineaştilor români.

Christian J. Lemche - preşedintele European Film Promotion, Ondřej Zach - VP, Programming & Acquisitions HBO Central Europe, Nadia Dresti - Head of Industry Office Locarno Film Festival, dar şi reprezentanţi ai celui mai mare grup de distribuţie din Europa, Europa Distribution, s-au numărat printre invitaţii prezenţi la eveniment.

Hilmar Gudjónsson, Bill Skarskard, Jakub Gierszał, Anna Maria Mühe şi Adele Haenel, câţiva dintre actorii selectaţi în prestigiosul program international Shooting Stars, din care face parte şi Ana Ularu, au completat lista invitaţilor străini.

La eveniment au mai participat regizorii Radu Jude, Lucian Georgescu, Bobby Păunescu, Gabriel Dorobanţu, actriţele Ioana Flora, Ana Ularu, Monica Bîrlădeanu, Mihaela Sîrbu, dar şi fostul tenisman Ilie Năstase.

România se bucură şi în acest an de o prezenţă notabilă la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin. Cel mai recent film al regizorului Radu Jude, "Toată lumea din familia noastră", a fost proiectat în premieră mondială la cea de-a 62-a ediţie a Berlinalei, în secţiunea Forum, iar "Diaz - Don't Clean Up This Blood", de Daniele Vicari, o coproducţie Italia/ România/ Franţa, cu Monica Bârlădeanu şi Ana Ularu în distribuţie, este un alt titlu prezentat, în secţiunea Panorama Dokumente.

Pentru al cincilea an consecutiv, România a fost prezentă la unul dintre cele mai importante evenimente dedicate industriei de film, European Film Market, ce adună anual un număr de 7.000 de participanţi din peste 90 de ţări.

Standul românesc de la Berlin este organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Institutului Cultural Român din Berlin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici