Ion Cristoiu: 99% nu mă întorc în toamnă la Antena 3

Ion Cristoiu a declarat pentru MEDIAFAX că va realiza emisiunea "Zig-Zag" de la Antena 3 până la sfârşitul lunii iulie, moment în care va înceta şi colaborarea cu Gabriela Vrânceanu Firea, pentru "Ştirea zilei", jurnalistul precizând că este sigur 99% că nu se va întoarce în toamnă la acest post TV.

91 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: 99% nu mă întorc în toamnă la Antena 3

Ion Cristoiu: 99% nu mă întorc în toamnă la Antena 3 (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto))

"Emisiunea «Zig-Zag» şi colaborarea mea cu Gabi Firea va continua până la sfârşitul lunii iulie. Atunci voi pleca în concediu şi la sfârşitul lunii august voi lua o decizie dacă mai revin sau nu (...) 99% nu mă voi întoarce în toamnă", a spus Ion Cristoiu.

Posibila retragere a lui Ion Cristoiu din emisiunea "Zig-Zag", pe care o realizează în fiecare duminică, la postul Antena 3, şi încheierea colaborării la emisiunea Gabrielei Vrânceanu Firea, "Ştirea zilei", reprezintă "o decizie personală".

Intenţia lui Cristoiu de a înceta colaborarea cu televiziunea trustului Intact vine şi în urma unui schimb de replici între jurnalist şi Mircea Badea, moderatorul emisiunii "În gura presei" de la Antena 3.

"Dacă conducerea postului nu s-a sesizat, cred că nu mai vrea să colaborez. Este reacţia conducerii trustului la acest scandal. Mi se părea un gest de minimă politeţe să mă sune cineva din conducerea trustului să mă întrebe ce s-a întâmplat. Am văzut că nu m-a sunat şi am ajuns la concluzia că nu se mai doreşte să colaborez. În decizia mea finală voi ţine cont şi de acest lucru", a explicat Ion Cristoiu.

Cristoiu a precizat că va scrie în continuare editoriale la Jurnalul Naţional, un cotidian care face parte tot din trustul Intact. "Marius Tucă (director general Jurnalul Naţional, n.r.) vrea să colaborez. M-a sunat şi mi-a dat un semnal că nu vrea să se supere pe mine. Am o relaţie aparte cu Marius Tucă", a afirmat Ion Cristoiu.

Jurnalistul a mai spus că, până la alegerile prezidenţiale, care vor avea loc în ultima parte a anului, va merge în calitate de invitat la emisiunile televiziunilor la care este invitat. "Până la prezidenţiale o să merg la alte posturi tv, dar în calitatea de invitat, atunci când o să vreau. Nu vreau să fiu identificat cu vreun trust de presă din România înainte de prezidenţiale", a precizat Cristoiu.

Până la momentul difuzării acestei ştiri, conducerea Antena 3 nu a prezentat un punct de vedere oficial.

Ion Cristoiu a avut, săptămâna trecută, un schimb de replici cu Mircea Badea. În emisiunea "În gura presei" din 28 iunie, Mircea Badea a purtat un monolog despre un interviu pe care Ion Cristoiu l-a luat ministrului Turismului, Elena Udrea, în emisiunea "Zig-Zag".

De partea cealaltă, Ion Cristoiu a scris la sfârşitul unui editorial publicat, pe 29 iunie, în Jurnalul Naţional: "PS. Am auzit că duminică seară, Mircea Badea m-a înjurat pentru interviul luat Elenei Udrea. Mă miră. Când am ieşit din studio, Mircea Badea nu asculta, ca de obicei, la telefon indicaţiile pe cine să înjure şi pe cine nu. Şedea pe canapea şi-şi mirosea subţiorile, convins că, de când trăncăneşte de unul singur la televizor, subţiorile lui nu put ca la toţi oamenii, ci miros a Sfântul Mir. Mai mult ca sigur a fost sunat după ce am plecat eu!".

În aceeaşi zi, pe blogul personal, Mircea Badea a spus că nu l-a înjurat pe Cristoiu. "În primul rând, domnul Ion Cristoiu a auzit prost. Nu «l-am înjurat» ci, în cea mai dură percepţie, l-am ironizat fin şi cordial. Mă gândesc la faptul că putea să verifice. Că nu se uită la emisiunile mele, nu mă miră, de când are o nouă orientare, chiar contrară celei din ultimii cinci ani (...) Dar, dacă tot i s-a povestit, putea să apeleze la net şi verifica uşor şi temeinic ce am zis înainte să scrie prostia asta. Observ că domnul Cristoiu preia acum toate clişeele prezidenţiale pe care le-a înfierat cu mânie la «Sinteza Zilei» (emisiune la care Ion Cristoiu a colaborat, n.r.). Înţeleg din text că sunt un tonomat care primeşte ordine pe cine să atace şi pe cine nu. Mie nu avea cum să mi se pară cel puţin bizar entuziasmul cu care domnia sa ridică statui anturajului feminin al celui pe care l-a executat din toate poziţiile în ultimii ani. Întocmai ca Băsescu, domnul Cristoiu presupune că e Dumnezeu pe pământ, iar blasfemia nu poate fi decât o consecinţă a unui ordin. Domnule Cristoiu, de dragul replicii, presupunând că primesc ordine să atac, măcar nu primesc ordine să pup în cur. Cât despre mizeria aia cu «subţiorile», m-am gândit un pic dacă să-i răspund sau nu. Este oribilă şi golănească. Am decis că da. Îmi amintesc un pic altfel momentul de pe hol. Eu cu siguranţă nu-mi «miroseam subţiorile», dar domnul Cristoiu încerca să imite un ardei umplut. Ştiţi ce? Cred că-i ieşea de minune", a scris Mircea Badea. El şi-a exprimat poziţia, ulterior, şi în emisiunea "În gura presei".

Intenţia lui Ion Cristoiu de a renunţa la "Zig-Zag" şi la colaborarea la "Ştirea zilei" vine după ce, în decembrie 2008, jurnalistul s-a retras de la alte două emisiuni de la Antena 3 şi Antena 2, ambele televiziuni fiind deţinute de trustul Intact.

Retragerea lui Ion Cristoiu din emisiunea "Sinteza zilei", unde jurnalistul deţinea statutul de analist politic, a avut la bază faptul că Partidul Conservator are oameni în noul Guvern. Astfel, pe 11 decembrie 2008, jurnalistul a anunţat că va acţiona în acest sens, întrucât telespectatorii ar putea considera că "face jocurile patronatului", în condiţiile în care televiziunea Antena 3 face parte din trustul Intact, deţinut de familia Voiculescu. Dan Voiculescu este preşedintele fondator al Partidului Conservator şi vicepreşedinte al Senatului.

În plus, Ion Cristoiu a renunţat şi la emisiunea "Ora presei", de la Antena 2. "Nu aş vrea să o păstrez. Este o emisiune de o oră, vineri seara, în direct, când toată lumea a plecat în weekend. O să discut cu Mihai Gâdea (directorul televiziunii Antena 2, n.r.), sper să mă înţeleagă", a declarat, în 22 decembrie 2008, Ion Cristoiu.

Totuşi, jurnalistul şi-a dorit să continue colaborarea cu Antena 3, pentru emisiunea "Zig-Zag". "Sper să păstrez emisiunea «Zig-Zag», în sensul că nu am avut nicio discuţie privind reînnoirea contractului. Eu sunt un prestator de servicii, aştept ca patronatul, domnul Sorin Oancea, să mă caute, să solicite prelungirea contractului (...) Din punctul meu de vedere aş păstra o singură emisiune, «Zig-Zag», care abordează alte teme decât cele politice, dar numai dacă vrea conducerea postului", a explicat Ion Cristoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici