Ion Cristoiu se va retrage din emisiunile "Sinteza zilei" şi "Ora presei"

Ion Cristoiu a declarat pentru MEDIAFAX că se va retrage din postura de invitat permanent al emisiunii "Sinteza zilei", de la Antena 3, jurnalistul intenţionând să renunţe şi la "Ora presei" (Antena 2), dar să păstreze emisiunea "Zig-Zag" (Antena 3) şi colaborarea cu Jurnalul Naţional.

318 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu se va retrage din emisiunile "Sinteza zilei" şi "Ora presei"

Ion Cristoiu se va retrage din emisiunile "Sinteza zilei" şi "Ora presei" (Imagine: Mediafax Foto)

Retragerea lui Ion Cristoiu din emisiunea "Sinteza zilei", unde jurnalistul deţine statutul de analist politic, are la bază faptul că Partidul Conservator are oameni în noul Guvern.

Decizia lui Cristoiu vine după ce, în 11 decembrie, jurnalistul a anunţat că va acţiona în acest sens, întrucât telespectatorii ar putea considera că "face jocurile patronatului", în condiţiile în care televiziunea Antena 3 face parte din trustul Intact, deţinut de familia Voiculescu. Dan Voiculescu este preşedintele fondator al Partidului Conservator şi vicepreşedinte al Senatului.

"Aşa cum m-am angajat, plec de la «Sinteza zilei» (emisiune realizată şi moderată de Mihai Gâdea, n.r.), probabil că ultima emisiune va fi joi. Eu voi pleca din ipostaza de analist politic. Nu voi pleca din trustul Intact", a spus Ion Cristoiu.

În plus, Ion Cristoiu intenţionează să renunţe şi la emisiunea "Ora presei", de la Antena 2. "Nu aş vrea să o păstrez. Este o emisiune de o oră, vineri seara, în direct, când toată lumea a plecat în weekend. O să discut cu Mihai Gâdea (directorul televiziunii Antena 2, n.r.), sper să mă înţeleagă", a explicat Cristoiu.

Totuşi, jurnalistul îşi doreşte să continue colaborarea cu Antena 3, pentru emisiunea "Zig-Zag cu Ion Cristoiu".

"Sper să păstrez emisiunea «Zig-Zag», în sensul că nu am avut nicio discuţie privind reînnoirea contractului. Eu sunt un prestator de servicii, aştept ca patronatul, domnul Sorin Oancea, să mă caute, să solicite prelungirea contractului (...) Din punctul meu de vedere aş păstra o singură emisiune, «Zig-Zag», care abordează alte teme decât cele politice, dar numai dacă vrea conducerea postului", a precizat Ion Cristoiu.

Totodată, Ion Cristoiu spune că doreşte să scrie în continuare editoriale la Jurnalul Naţional, care face parte tot din trustul Intact.

"Am contracte care expiră pe 30 decembrie. Dacă Marius Tucă (directorul general al cotidianului Jurnalul Naţional, n.r.) îşi va manifesta interesul de prelungire a acestui contract (contractul de colaborare al lui Ion Cristoiu la Jurnalul Naţional, n.r.), o să încerc să scriu în fiecare zi, deşi îmi este foarte greu", a afirmat Cristoiu.

De cealaltă parte, Sorin Oancea, vicepreşedinte Antena 1 şi director general Antena 3, a declarat pentru MEDIAFAX că Ion Cristoiu va continua colaborarea cu trustul Intact.

"Domnul Cristoiu va continua colaborarea cu noi. Ce doreşte domnul Cristoiu, va avea. Dacă domnul Cristoiu vrea să rămână cu «Zig-Zag», va rămâne cu «Zig-Zag». Urmează să discutăm cu domnul Cristoiu, este o formalitate", a declarat Sorin Oancea.

În plus, Marius Tucă, director general Jurnalul Naţional, a declarat pentru MEDIAFAX că Ion Cristoiu va continua să colaboreze cu acest cotidian. "Bineînţeles că vom continua colaborarea. Nu mi-am pus niciodată problema să încetez această colaborare şi nici domnul Cristoiu nu mi-a spus nimic în acest sens", a spus Marius Tucă.

Citeşte şi:

Ion Cristoiu ar putea să se retragă din emisiunea "Sinteza zilei"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici