Ion Dichiseanu, despre Geo Costiniu: Era un om plin de talent, cu un farmec deosebit

Ion Dichiseanu a declarat pentru MEDIAFAX că actorul Geo Costiniu, care a încetat din viaţă în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 63 de ani, a fost "un om plin de talent, cu un farmec deosebit" şi cu "o priză enormă la public".

1279 afișări
Imaginea articolului Ion Dichiseanu, despre Geo Costiniu: Era un om plin de talent, cu un farmec deosebit

Ion Dichiseanu (Imagine: Alexandru Solomon/ Mediafax Foto)

"L-am cunoscut ca actor. Un om plin de talent, cu un farmec deosebit şi cu o priză enormă la public. Era un om tonic, spiritual. (...) Un om plin de farmec", a declarat Ion Dichiseanu pentru MEDIAFAX.

De asemenea, acesta a spus că l-a cunoscut pe Geo Costiniu "ca om" în timpul filmărilor pentru pelicula "Neînvinsă-i dragostea", lansat în 1993. "Un om foarte cald, cu farmec. Îmi pare nespus de rău. Este o pierdere pentru teatrul românesc", a completat acesta.

Născut pe 23 aprilie 1950, Geo Costiniu a început să joace în producţii de televiziune încă de la vârsta de 8 ani, fiind considerat un actor foarte talentat, iar la 14-15 ani juca în spectacole la Casa Studenţilor din Bucureşti. În anul IV de facultate, Geo Costiniu a debutat pe scena Teatrului Bulandra din Capitală, sub îndrumarea regizorului Liviu Ciulei. După absolvirea facultăţii, unde i-a avut ca profesori pe Dem Rădulescu şi Octavian Cotescu, a fost repartizat la Teatrul Naţional din Iaşi, unde a jucat între anii 1973 - 1974.

Din 1974, a fost actor la Teatrul Giuleşti (actualul Odeon) din Bucureşti, pe scena căruia a interpretat numeroase roluri, în piese celebre, ca "Pălăria Florentină", "Omul care a văzut moartea", "Patima roşie", "Marchizul de Sade".

A debutat în filme în anul 1972, în pelicula "Paraşutiştii", de Dinu Cocea. În 1978, joacă în filmul lui Timotei Ursu "Septembrie", o poveste de dragoste care l-a făcut celebru în rândul spectatorilor.

Printre filmele în care a jucat se numără "Aştept provincia" (1995), "Neînvinsă-i dragostea" (1993), "Patul conjugal" (1993), "Capul de răţoi" (1992), "Întâmplări cu Alexandra" (1989), "De ce are vulpea coadă?" (1988), "Nişte băieţi grozavi" (1987), "Un oaspete la cină" (1987), "Ora zero" (1979).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici