Ion Dolănescu, condus pe ultimul drum (Video)

Mai mult de 10.000 de persoane l-au condus pe ultimul drum pe artistul Ion Dolănescu, decedat joi şi care a fost înmormântat, duminică, pe Aleea Artiştilor de la Cimitirul Bellu din Capitală.

173 afișări
Imaginea articolului Ion Dolănescu, condus pe ultimul drum (Video)

Ion Dolănescu, condus pe ultimul drum (Imagine: Mediafax Foto)

Trupul neînsufleţit al cântăreţului Ion Dolănescu, care a fost expus la Ateneul Român începând de sâmbătă şi apoi dus la biserica "Sf.Gheorghe cel Nou" pentru o slujbă religioasă de pomenire, a fost transportat la Cimitirul Bellu, unde a fost salutat de mulţimea de admiratori prin ropote de aplauze.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Ion Dolănescu a fost transportat pe ultimul drum de o gardă militară, onor acordat artistului deoarece a fost decorat, în 2004, cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofiţer pentru activitatea sa în domeniul muzicii. Ropotele de aplauze ale admiratorilor l-au însoţit pe muzician până la locul său de veci.

Din cauza numărului mare de persoane prezente pentru a lua parte la slujba de înmormântare, jandarmii au fost nevoiţi să creeze un culoar pentru ca sicriul cu trupul neînsufleţit să poată ajunge de la capela cimitirului până la locul de veci.

Admiratorii muzicii lui Ion Dolănescu au mers la Cimitirul Bellu încă din jurul orei 14.00, aşteptând să îl conducă pe cântăreţ pe ultimul drum. Până la sosirea cortegiului funebru la cimitir, cei adunaţi pentru a-i aduce un ultim omagiu artistului muzicii populare au ascultat melodii din repertoriul acestuia.

Video Stirileprotv.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici