Ion Iliescu: Dispariţia lui Fănuş Neagu e o nouă pierdere. Pleacă dintre noi un mare scriitor

Fostul şef de stat Ion Iliescu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că dispariţia lui Fănuş Neagu reprezintă o nouă pierdere, el apreciind că acesta a fost un mare scriitor, un maestru al cuvântului scris, cu un talent deosebit şi care preţuia metafora.

396 afișări
Imaginea articolului Ion Iliescu: Dispariţia lui Fănuş Neagu e o nouă pierdere. Pleacă dintre noi un mare scriitor

Ion Iliescu: Dispariţia lui Fănuş Neagu e o nouă pierdere. Pleacă dintre noi un mare scriitor (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Am aflat cu mare tristeţe. Ştiam că e bolnav. Dialogam cu el, l-am vizitat şi la spital şi era de aşteptat. Este o nouă mare durere pentru dispariţia unui mare scriitor, un om cu un talent deosebit, un om care preţuia metafora şi un maestru al cuvântului scris", a spus Iliescu.

Fostul preşedinte a precizat că îl cunoştea pe Fănuş Neagă încă din tinereţe, de când lucra la Amfiteatru, aşa cum a cunoscut toată generaţia lor, a tinerilor de la Uniunea Scriitorilor, şi au păstrat de-a lungul timpului relaţii foarte apropiate.

"Apreciam mai ales fineţea lui, decenţa lui şi revolta lui împotriva fripturişilor şi a oamenilor care căutau pe căi ocolite, necinstite să promoveze în viaţă", a spus Iliescu.

El a arătat că Fănuş Neagu a fost, de asemenea, şi un mare cetăţean.

"A fost şi un mare ceăţean, un om care iubea natura, meleagurile natale. Scria cu atâta căldură drepre Brăila, despre Dunăre, Dunărea care ne unea, eu fiind născut pe malul Dunării, la Olteniţa. E, fără îndoială, o nouă pierdere. Pleacă dintre noi un mare scriitor", a spus Ion Iliescu.

Scriitorul, dramaturgul şi cronicarul sportiv Fănuş Neagu a murit în noaptea de luni spre marţi, la spitalul Elias din Capitală, în urma unei îndelungi suferinţe. Fănuş Neagu, născut la 5 aprilie 1932, a fost internat mult timp la spitalul Elias din Capitală din cauza unui cancer la prostată, iar în ultimele săptămâni a fost în comă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici