Iorgulescu: CNDB nu se desfiinţează şi nu-şi va desfăşura activitatea pe stradă

Ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, a declarat pentru MEDIAFAX că Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB) nu se va desfiinţa, urmând să-şi desfăşoare activitatea într-o altă locaţie pe perioada lucrărilor de reabilitare a spaţiilor în care-şi desfăşoară activitatea.

2 afișări
Imaginea articolului Iorgulescu: CNDB nu se desfiinţează şi nu-şi va desfăşura activitatea pe stradă

Iorgulescu: CNDB nu se desfiinţează şi nu-şi va desfăşura activitatea pe stradă

Ministrul Culturii a reacţionat în urma conferinţei de presă susţinute, joi, de conducerea CNDB şi Dan Perjovschi, în care aceştia au protestat faţă de posiblitatea mutării Centrului din spaţiile din clădirea Teatrului Naţional Bucureşti (TNB), în care-şi desfăşoară în prezent activitatea.

Artistul Dan Perjovschi, care a deschis prin expoziţia "La zid" seria de evenimente pe 2008 la CNDB, a spus că  lucrarea sa este un perete troian pentru cel ce doreşte să mute CNDB. În plus, Mihai Mihalcea, directorul CNDB, a mai spus că a înţeles din anumite delaraţii publice că centrul va fi dat afară din clădirea Teatrului Naţional Bucureşti. "Nu am primit nici un mesaj oficial dar se pare că sigur vom fi daţi afară. E păcat, mai ales că abia acum ne aşezasem şi noi în acest spaţiu, pe care l-am primit în urmă cu doi ani", a spus Mihalcea.

Pe de altă parte, Adrian Iorgulescu spune că nu i se pare normal ca reprezentanţii  CNDB să se plângă într-o conferinţă de presă, înainte de a fi discutat cu conducerea Ministerului Culturii şi Cultelor (MCC), întrucât nu au informaţiile corecte în privinţa mutării sediului Centrului.

"Dacă ar fi vorbit cu mine sau cu altcineva din conducerea Ministerului Culturii, nu ar mai fi avut obiectul plângerii. Nu se pune problema să fie mutaţi numai ei din clădirea TNB şi alţii să rămână. Este vorba despre reconstrucţia Teatrului Naţional Bucureşti, care este o miză naţională. Însă în acea clădire se va lucra modular, nu se vor închide toate spaţiile în acelaşi timp. Nu se va închide TNB şi ei vor fi trimişi acasă sau pe stradă. Nu se poate pune problema desfiinţării instituţiei", a spus ministrul Adrian Iorgulescu.

El a mai precizat că, dacă ar putea să fie cineva îngrijorat în acest caz, ar putea fi directorul TNB, Ion Caramitru, în privinţa locului unde-şi va desfăşura Teatrul Naţional activitatea timp de doi ani de zile.

Totuşi, Iorgulescu spune că nu există motive de îngrijorare, pentru că MCC are în prezent câteva soluţii pentru mutarea Teatrului Naţional şi CNDB în perioada în care spaţiile în care-şi desfăşoară activitatea vor fi reabilitate.

O primă soluţie dată de Iorgulescu este Sala Studio a Teatrului Naţional, în care activează  Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian", care a fost reabilitată şi modernizată. "Această sală nu va intra în alte renovări, nu se va închide în perioada în care se vor reabilita restul spaţiilor din clădirea TNB şi va putea fi folosită", a spus Adrian Iorgulescu.

O altă posibilitate este Sala Rapsodia din Centrul Istoric al Capitalei, pentru care MCC a anunţat, la sfârşitul anului trecut, că o va prelua de la Cartel Alfa. "În plus, la Sala Omnia avem toate avizele necesare, o să începem lucrările de transformare a acesteia într-o adevărată sală de spectacole", a mai spus ministrul Culturii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici