Irlanda îşi ia rămas bun de la Sinead O'Connor

Fanii s-au adunat marţi în oraşul irlandez în care s-a născut cântăreaţa, pentru a-i aduce un ultim omagiu înainte de înmormântare.

1580 afișări
Imaginea articolului Irlanda îşi ia rămas bun de la Sinead O'Connor

Irlanda îşi ia rămas bun de la Sinead O'Connor

Cortegiul funerar va trece pe malul mării în oraşul Bray, la 20 de kilometri sud de Dublin, unde a locuit timp de 15 ani.

Cântăreaţa premiată cu Grammy, cunoscută mai ales pentru coverul piesei "Nothing Compares 2 U", a murit luna trecută, fiind găsită în locuinţa sa din Londra. Ea avea 56 de ani.

La înmormântarea artistei vor participa familia şi prietenii.

Familia ei a oferit publicului şansa de a-şi prezenta ultimele omagii prin organizarea cortegiului prin Bray, spunând că iubea oraşul şi locuitorii săi.

"Cu această procesiune, familia ei ar dori să recunoască efuziunea de dragoste pentru ea din partea oamenilor din comitatul Wicklow şi nu numai”, a adăugat familia lui O'Connor.

Zeci de persoane, unele purtând flori, se aflau deja la faţa locului cu câteva ore înainte de procesiune.

Unii au lăsat omagii în faţa fostei case a lui O'Connor, numită "Montebello", pe lângă care va trece cortegiul.

Un mesaj lăsat pe poartă sună astfel: "Sinead, îţi mulţumim că ne-ai ascultat şi că ne-ai răspuns... îmi pare rău că ţi-am frânt inima".

Pe vârful unui deal de coastă care domină Bray, un semn de navigaţie din al Doilea Război Mondial care scria Irlanda în irlandeză - "Eire" - a fost decorat cu o inimă şi cu "Sinead", în semn de omagiu adus cântăreţei.

Moartea lui O'Connor a stârnit un val de simpatie publică în întreaga lume şi în Irlanda, unde dorinţa ei de a critica Biserica Catolică, în special, a făcut ca ea să fie defăimată de unii şi lăudată ca deschizătoare de drumuri de alţii.

În timpul carierei sale, ea a dezvăluit că a fost abuzată de mama sa în copilărie şi, în 1992, a protestat împotriva abuzurilor comise de biserică asupra copiilor, rupând o fotografie a Papei Ioan Paul al II-lea în timp ce cânta la emisiunea americană "Saturday Night Live".

După aflarea veştii morţii sale, au sosit omagii din partea liderilor politici, a vedetelor pop şi a altor persoane, care i-au lăudat vocea puternică. Preşedintele Irlandei, Michael Higgins, Bob Geldof, Alison Moyet, Annie Lennox şi Russell Crowe s-au numărat printre cei care i-au transmis condoleanţe.

În Dublin, Belfast şi în alte părţi ale Irlandei au avut loc adunări în memoria cântăreţei, deseori cu interpretări spontane ale piesei "Nothing Compares 2 U", pe care a lansat-o în 1990.

The Irish Times a relatat săptămâna trecută că a fost efectuată o autopsie pentru a determina cauza morţii cântăreţei, pe care poliţia londoneză a declarat că nu o consideră suspectă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici