Jérôme Ferrari, câştigător al premiului Goncourt, se întâlneşte cu cititorii români pe 13 ianuarie

Scriitorul Jérôme Ferrari, laureat al premiului Goncourt pe 2012, se va întâlni cu cititorii români, pe 13 ianuarie, la o "cafea literară" care va avea loc la librăria Humanitas de la Cişmigiu din Bucureşti.

158 afișări
Imaginea articolului Jérôme Ferrari, câştigător al premiului Goncourt, se întâlneşte cu cititorii români pe 13 ianuarie

Jérôme Ferrari, câştigător al premiului Goncourt, se întâlneşte cu cititorii români, pe 13 ianuarie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La eveniment vor participa reprezentanţi ai mediului academic, ai sectorului privat francofon, studenţi interesaţi şi pasionaţi de literatură, membri ai corpului diplomatic, artişti şi jurnalişti, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Scriitorul-filosof Jérôme Ferrari va prezenta publicului volumul "Predică despre căderea Romei" ("Le Sermon sur la chute de Rome", editura Actes Sud), câştigător al premiului Goncourt pe 2012. Fragmente din această carte vor fi citite în limba franceză şi română de autor împreună cu actriţa Medeea Marinescu.

Prin romanul "Le Sermon sur la chute de Rome", Jérôme Ferrari îşi transportă cititorii în câteva peisaje spectaculoase din munţii corsicani, oferind astfel şansa acestei insule de a părăsi pentru o clipă rubrica "fapt divers" din ziare pentru a deveni pagini de literatură autentică.

Violenţa nu este absentă din opera sa. Un bătrân, Marcel Antonetti, s-a întors în sat pentru a se împăca acum cu eşecurile suferite. Spre surpriza generală, nepotul lui, Matthieu, renunţa la strălucite studii de filosofie pentru a devenit patronul unui bar din acel sat, pe care îl conduce împreună cu un prieten din copilărie.

Ambiţia lor este aceea de a transforma barul "în cel mai bun loc posibil". Începutul este promiţător, însă, în scurt timp, iadul se dezlănţuie. Câteva elemente clasice - alcool, sex, corupţie - sufocă afacerea. Totul se încheie într-o baie de sânge, aşa cum se întâmplă adeseori în Corsica.

De la Bucureşti, scriitorul Jérôme Ferrari va pleca la Braşov pentru a fi prezent la un eveniment organizat de Agenţia Universitară a Francofoniei în parteneriat cu Universitatea "Transilvania" şi Lectoratul francez al acestei universităţi.

Evenimentul de la Bucureşti este organizat de Biroul Regional pentru Europa Centrală şi Orientală al Agenţiei Universitare a Francofoniei (BECO AUF) şi Editura Trei, în parteneriat cu RFI România, Ambasada Republicii Libaneze la Bucureşti şi Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone în România (GADIF).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici