Jay Leno a acceptat reducerea salariului cu 5 mil. dolari pentru a salva slujbele colaboratorilor

Realizatorul de televiziune Jay Leno a acceptat o reducere de 5 milioane de dolari a salariului său anual pentru a salva slujbele persoanelor care lucrează la emisiunea sa, "The Tonight Show", difuzată de postul NBC.

1250 afișări
Imaginea articolului Jay Leno a acceptat reducerea salariului cu 5 mil. dolari pentru a salva slujbele colaboratorilor

Jay Leno (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vineri, circa 20 de angajaţi şi-au pierdut slujbele, după ce NBC a decis să reducă costurile acestei emisiuni, informează bbc.co.uk.

"Principala preocupare a lui Jay este legată de slujbele acestor oameni minunaţi cu care lucrează 'The Tonight Show'", a spus Bruce Bobbins, purtător de cuvânt pentru Jay Leno.

Potrivit unor surse, salariul anual al acestuia va scădea cu peste 5 milioane de dolari, la 20 de milioane de dolari.

"A făcut ceea ce este necesar pentru a le asigura bunăstarea", a spus Bobbins.

Salariul actual al lui Leno este cuprins între 25 şi 30 de milioane de dolari şi se pare că el s-a oferit să renunţe la o parte din această sumă pentru a salva slujbele celor cu care lucrează.

Realizatorul de televiziune mai câştigă alte 15 - 20 de milioane de dolari anual din spectacolele sale de stand-up comedy.

Emisiunea lui Leno este cel mai vizionat show nocturn în SUA, dar cu greu generează venituri, spun experţii din industrie.

Reducerile salariale şi concedierile sunt parte a unui program de restructurare a emisiunii, care va avea un buget săptămânal redus cu 25%, la 1,7 milioane de dolari.

NBC nu a făcut comentarii pe marginea acestui subiect.

Leno prezintă această emisiune din 1992, când l-a înlocuit pe Johnny Carson. El a părăsit pentru scurt timp emisiunea în 2009, pentru un show în prime time la acelaşi post, fiind înlocuit cu Conan O'Brien. Însă audienţele scăzute înregistrate de acesta i-au determinat pe cei de la NBC să mute noua emisiune a lui Leno în intervalul original al acestuia, 23.35, şi pe cea a lui O'Brien, după miezul nopţii.

După o aprigă dispută, O'Brien şi-a dat demisia, primind despăgubiri de 33 de milioane de dolari, iar Leno s-a reîntors ca gazdă a "The Tonight Show" în martie 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici