Jean-Luc Godard spune că a furat bani de multe ori pentru a-şi finanţa filmele

Regizorul franco-elveţian Jean-Luc Godard, unul dintre pionierii Noului val cinematografic, apărut la sfârşitul anilor '50 - '60, a mărturisit într-un interviu că a furat bani în mai multe rânduri, pe când era tânăr, pentru a merge la cinema şi a-şi finanţa filmele.

3 afișări
Imaginea articolului Jean-Luc Godard spune că a furat bani de multe ori pentru a-şi finanţa filmele

Regizorul Jean-Luc Godard

"Era necesar, în orice caz, mie mi se părea necesar. Am furat bani chiar şi de la familia mea, pentru a-i da lui (Jacques n.red.) Rivette, pentru primul său film. Am furat bani pentru a vedea filme şi a face filme", a declarat cineastul pentru săptămânalul Die Zeit.

Godard, celebru pentru filmele sale "A bout de souffle" şi "Pierrot le fou", care sâmbătă, la Berlin, va primi premiul pentru întreaga sa carieră din partea  Academiei Europene de Film, a mai declarat că este aproape total lipsit de interes faţă de cinematografia contemporană.

"Majoritatea regizorilor şi trei sferturi dintre oamenii care trebuie să primească premii la Berlin manipulează camera doar pentru a exista şi nu pentru a vedea ceea ce nu se poate vedea fără cameră. Aşa cum face un cercetător care nu poate distinge anumite lucruri fără microscop. Sau ca un astronom care nu poate vedea anumite stele fără telescop".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici