Jerry Yang, cofondator al Yahoo, încearcă să preia din nou controlul companiei

Jerry Yang, cofondator şi fost director al companiei de internet Yahoo!, încearcă să preia din nou controlul acesteia.

138 afișări
Imaginea articolului Jerry Yang, cofondator al Yahoo, încearcă să preia din nou controlul companiei

Jerry Yang, cofondator al Yahoo, încearcă să preia din nou controlul companiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit surselor, Yang ar dori să cumpere compania, dar are nevoie de capital. De asemenea, între Yang şi Roy Bostock, preşedintele consiliului de administraţie al companiei, ar exista un conflict, potrivit unor surse citate de businessinsider.com.

"Bostock încearcă să îl ţină pe Yang departe", a declarat sursa citată.

Pe de altă parte, aceeaşi sursă a declarat că Yang nu are deocamdată capitalul necesar pentru preluarea companiei.

Yang deţine, în prezent, o participaţie de 3,63% la Yahoo!. David Filo, cofondator şi probabil aliat al lui Yang, deţine o patrticipaţie de 5,80% în cadrul Yahoo!.

La începutul săptămânii, directorul general al Yahoo!, Carol Bartz, a fost concediată prin telefon de preşedintele consiliului de administraţie al companiei, Roy Bostock, după un mandat de doi ani şi jumătate, marcat de stagnarea acţiunilor şi de distanţarea de partenerul din China, Alibaba. Cofondatorul Yahoo! Jerry Yang, de asemenea membru al consiliului de administraţie al Yahoo!, nu a participat la şedinţa la care s-a votat demiterea lui Bartz.

Directorul financiar, Tim Morse, a preluat interimar funcţia de director general.

Compania va căuta un nou lider, care trebuie să ducă o luptă grea pe piaţa publicităţii şi conţinutului online, cu rivali de talia Google şi Facebook.

Yahoo! a rămas una dintre cele mai populare destinaţii de pe internet, dar se confruntă cu o concurenţă tot mai dură din partea unor jucători noi, precum Facebook, dar şi din partea vechilor giganţi care au făcut istorie în spaţiul online, ca Google.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici