John Dilworth: Animaţiile româneşti nu sunt preocupate de aspecte capitaliste

John Dilworth, celebrul creator al lui "Courage the Cowardly Dog", invitat la festivalul Anim'est, care are loc între 3 şi 12 octombrie, la Bucureşti, a declarat pentru MEDIAFAX că animaţiile româneşti sunt "pure, neinteresate de aspecte capitaliste".

43 afișări
Imaginea articolului John Dilworth: Animaţiile româneşti nu sunt preocupate de aspecte capitaliste

John Dilworth: Animaţiile româneşti nu sunt preocupate de aspecte capitaliste

"Filmele româneşti sunt animaţie pură şi promovează o viziune deschisă asupra lumii", a spus Dilworth, care a descris starea de spirit a tinerilor care vor să facă animaţie ca pe una de "avangardă".

"Anim'est îi încurajează pe aceşti tineri să facă lucruri minunate. Festivalul este un punct zero al creaţiei în animaţie", a adăugat acesta.

Dilworth a susţinut, duminică seara, o prelegere în care a vorbit despre modul în care creează filmele, căutarea continuă a libertăţii şi măsura în care persoanjele sale îl reprezintă. "Îmi place să susţin asemenea conferinţe, deşi nu sunt un pedagog", a spus Dilworth.

În prezent, Dilworth lucrează la Barcelona, la un nou film care reuneşte mai multe tehnici de realizare a desenelor.

"Este o poveste de dragoste. O poveste pentru copii mai ciudată". Animatorul a mărturisit că una dintre obsesiile sale este modul în care dragostea este percepută de oameni.

Cele două personaje ale filmului, care este în stare incipientă în Barcelona, sunt, bineînţeles, animale.

"Am spus în repetate rânduri că oamenii mei preferaţi sunt animalele. Oamenii nu îşi dau seama, dar ei au o legătură specială cu animalele. De-a lungul istoriei, s-au închinat unor zei care au luat forma unor animale, oamenii din oraşele mari au din ce în ce mai multe animale de companie de care sunt mai apropiaţi decât de majoritatea oamenilor din viaţa lor... cred că singura problemă ar fi că mâncăm prea multe animale", a spus acesta.

Animatorul a spus că, de asemenea, este în discuţii cu organizatorii festivalului Anim'est pentru a veni şi la ediţia de anul viitor a festivalului.

"Îmi place Bucureştiul. Este a doua oară când vin aici. De fiecare dată am sperat că se va întâmpla ceva care să mă facă să nu mă întorc în Bucureşti, dar, ei bine, se pare că oraşul acesta îmi place prea mult", a mai mărturisit Dilworth.

Dilworth a fost nominalizat la Oscar în 1995, pentru scurtmetrajul "The Chicken from Outer Space".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici