Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru Titanic şi Avatar, a murit la vârsta de 63 de ani

Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru Titanic şi Avatar, care a contribuit la transpunerea în realitate a viziunilor regizorului James Cameron, a murit la vârsta de 63 de ani.

Urmărește
1452 afișări
Imaginea articolului Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru Titanic şi Avatar, a murit la vârsta de 63 de ani

Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru Titanic şi Avatar, a murit la vârsta de 63 de ani

Alan Bergman, co-preşedinte al Disney Entertainment, a anunţat moartea lui Landau. Nu a fost indicată cauza decesului.

"Jon a fost un vizionar al cărui talent extraordinar şi pasiune au adus la viaţă pe marele ecran unele dintre cele mai de neuitat poveşti. Contribuţiile sale remarcabile la industria cinematografică au lăsat o amprentă de neşters şi va fi profund regretat. A fost un producător emblematic şi de succes, dar o persoană şi mai bună şi o adevărată forţă a naturii care i-a inspirat pe toţi cei din jurul său", a declarat Bergman.

Jon Landau a contribuit la scrierea istoriei în 1997 cu Titanic, care a devenit primul film cu încasări de 1 miliard de dolari la box office-ul mondial. El a depăşit acest record de două ori, cu Avatar în 2009 şi continuarea, Avatar: The Way of Water, în 2022.

Landau şi-a început cariera în anii '80 ca manager de producţie, urcând treptat în ierarhie şi devenind în cele din urmă producătorul lui Cameron pentru filmul său costisitor şi epic despre dezastrul Titanic. Parteneriatul lui Landau cu Cameron la acel film a dus la 14 nominalizări la Oscar şi 11 premii, inclusiv pentru cel mai bun film.

"Nu pot juca, nu pot compune şi nu pot face efecte vizuale. Cred că de aceea sunt producător", a spus Landau în timp ce primea premiul împreună cu Cameron.

Născut la New York pe 23 iulie 1960, Landau a fost fiul producătorilor de film Ely şi Edie Landau.

Jon Landau era căsătorit de aproape 40 de ani cu Julie Landau şi au împreună doi copii, Jamie şi Jodie Landau.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici