José Carreras, pentru ULTIMA DATĂ în România

Biletele pentru ultimul concert pe care tenorul spaniol José Carreras îl va susţine în România, la Complexul Romexpo din Bucureşti, pe 26 noiembrie, de la ora 20.00, au fost puse în vânzare, informează organizatorii evenimentului, Music Management Event.

1498 afișări
Imaginea articolului José Carreras, pentru ULTIMA DATĂ în România

José Carreras, pentru ULTIMA DATĂ în România (Imagine: HEPTA)

Începând de marţi, de la ora 12.00, biletele au fost puse în vânzare prin reţeaua Eventim. Preţul acestora diferă în funcţie de categorie: VIP - 864 de lei, categoria I - 702 lei, categoria a II-a - 594 de lei, categoria a III-a - 432 de lei, categoria a IV-a - 270 de lei.

Pentru primele 1.000 de bilete din toate categoriile, preţul este redus cu 15%. Astfel, categoria VIP costă 734,4 lei, categoria I - 596,7 lei, categoria a II-a - 504,9 lei, categoria a III-a - 367,2 lei, categoria a IV-a - 229,5 lei.

Biletele pot fi achiziţionate online, de pe www.eventim.ro, şi prin reţeaua magazinelor partenere - Orange, Vodafone, Domo, Germanos, librăriile Cărtureşti şi Humanitas, Carrefour şi benzinăriile OMV.

José Carreras a sărbătorit, în 2014, prin rolul său din noua opera "El Juez" ("Judecătorul") revenirea pe scenă. Ovaţii la scenă deschisă, spectacol cu casa închisă şi critici ce raportau o "revenire de vis" i-au marcat întoarcerea după o absenţă de aproape opt ani. În ianuarie 2015, Carreras a repetat acest succes, prin reprezentaţii la prestigioasa Opera Mariinsky din Sankt Petersburg (Rusia) şi multe alte spectacole vor urma în diverse ţări.

Dupa acest succes, José Carreras a demarat turneul mondial "O viaţă dedicată muzicii" ("A Life in Music"), iar, pe 26 noiembrie, va veni pentru ultima dată în România, potrivit organizatorilor evenimentului.

"Este fantastic faptul că pot concerta cu câteva zile înainte de ziua mea de naştere (5 decembrie, n.r.) în acest minunat oraş. Îmi amintesc încă audienţa minunată, oamenii care cunosc muzica şi sunt atât de generoşi şi sufletişti. Sunt încântat să revin în Bucureşti şi să cânt în această atmosfera inegalabilă şi pentru minunatul public român", a declarat José Carreras.

Împreună cu una dintre cele mai mari orchestre simfonice din Europa, Carreras va oferi un concert alcătuit din melodii celebre ale perioadei "Belle Époque" şi din celebre arii de operă, opereta şi din musical. "Acestea sunt melodiile care m-au mişcat şi entuziasmat mereu când le-am ascultat. În aceste melodii sălăşluiesc pasiunea, emoţia, un sentiment în inima şi în sufletul meu pe care încerc să le redau prin vocea mea", a mai spus tenorul.

Mai multe informaţii despre concert se găsesc pe site-ul www.musicevent.ro.

José Carreras s-a născut pe 5 decembrie 1946, în Barcelona, Spania, iar, 28 de ani mai târziu, după interpretarea rolului Pinkerton din "Madame Butterfly", la New York City Opera, era ovaţionat şi adulat atât de public, cât şi de critici. José Carreras a făcut parte şi din proiectul "Cei trei tenori", alături de Placido Domingo şi Luciano Pavarotti, cu care a început în 1990 o serie de concerte foarte populare, care au continuat până în 2003, când Pavarotti s-a retras din cauza unor probleme de sănătate.

Cariera sa cuprinde peste 60 de roluri interpretate pe marile scene muzicale ale lumii, dar şi înregistrări cu mari artişti care au activat în afara ariei muzicii clasice, precum Diana Ross, Klaus Meine, Charles Aznavour, Sarah Brightman etc.

José Carreras a început să cânte la vârsta de 8 ani, când a interpretat cunoscuta arie din "Rigoletto", de Verdi, "La donna è mobile", piesa care va rămâne una dintre favoritele repertoriului său.
Era fascinat de Mario Lanza, pe care îl văzuse în rolul titular al filmului "Caruso", consacrat vieţii marelui tenor italian.

După studii la Conservatorul de Muzică din Barcelona, a debutat în 1970, cu rolul Flavio din "Norma", de Vincenzo Bellini, cu Montserrat Caballé în rolul principal. Remarcat, a fost invitat de celebra soprană să cânte în "Lucrezia Borgia", de Gaetano Donizetti, primind primul său rol principal - Gennaro. Şi tot alături de ea, a cântat pentru prima dată la Londra, în "Maria Stuarda", de Gaetano Donizetti, şi apoi în alte 15 producţii.

Consacrarea internaţionala a venit repede, fiind invitat pe multe dintre principalele scene lirice ale lumii. În 1972, şi-a făcut debutul american, în rolul Pinkerton din "Madame Butterfly". A fost
ovaţionat atât de public, cât şi de criticii de peste ocean. La 28 de ani interpretase deja 24 de roluri principale de tenor. Presa îl adora, iar chipul său apărea în multe publicaţii cunoscute din lume.

Diagnosticat cu leucemie, tenorul a dovedit că are o personalitate puternică, luptând şi învingând aproape miraculos boala, iar, din 1988, după recuperarea sa, a înfiinţat Fundaţia Internaţională José Carreras pentru lupta împotriva leucemiei. După înfiinţarea fundaţiei, a alocat mult timp pentru strângerea de fonduri, organizând din 1995 gale live la televiziunea din Leipzig. Până în prezent, tenorul a reuşit să strângă din donaţii peste 71 de milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici