Joseph Delaney a lansat cartea a cincea din "Cronicile Wardstone - Greşeala vraciului"

Scriitorul britanic Joseph Delaney a lansat, vineri, la librăria Diverta Magheru, cartea a cincea din "Cronicile Wardstone - Greşeala vraciului", la eveniment fiind prezenţi jurnaliştii Răzvan Exarhu şi Cătălin Sturdza, Simona Kessler şi agentul literar al scriitorului, Carolyn Whittaker.

Urmărește
391 afișări
Imaginea articolului Joseph Delaney a lansat cartea a cincea din "Cronicile Wardstone - Greşeala vraciului"

Joseph Delaney a lansat cartea a cincea din "Cronicile Wardstone - Greşeala vraciului" (Imagine: www.bbc.co.uk)

Simona Kessler, agentul literar pentru România, care a facilitat achiziţia drepturilor de traducere pentru "Cronicile Wardstone - Greşeala vraciului" de către editura Corint Junior, a declarat că o dovadă a faptului că autorii internaţionali sunt citiţi este faptul că la lansarea unei cărţi sunt prezente foarte multe persoane.

Răzvan Exarhu, cel care şi-a împrumutat vocea pe audiobook-ul cu "Cronicile Wardstone - Greşeala vraciului", a declarat că i-a plăcut "maxim" povestea din cea de-a cincea carte a seriei, fapt ce l-a determinat să le citească şi pe celelalte, subliniind că "mi-a ieşit cu Diavolul foarte bine", referindu-se la interpretarea personajului pe audiobook.

Joseph Delaney le-a povestit celor prezenţi despre cum a început să scrie "Cronicile Wardstone", precizând că ideea i-a venit pornind de la o serie de însemnări datând din 1983, când s-a mutat într-un sat din Marea Britanie, bântuit de un spirit. "Am dezvoltat apoi pornind de la ideea legată de duhuri, creaturi", a subliniat Delaney, care a mai precizat că în contractul cu editura sa din Marea Britanie sunt prevăzute şapte volume ale "Cronicilor", dar că este convins că vor fi "cel puţin opt".

"Când mă voi plictisi, o să mă opresc", a declarat scriitorul, care a explicat că, în timp ce scrie pentru o carte, îi vin idei pentru următoarea.

De asemenea, Delaney a precizat că urmează să scrie o carte cu povestea premergătoare "Ucenicului Vraciului" şi un bestiar ilustrat al personajelor din seria de romane.

Întrebat cum se va termina seria, Delaney a declarat că nu ştie acest lucru, ideile venind pe parcursul scrierii.

Totodată, scriitorul a vorbit despre stilul său de a scrie, catalogat drept "stilul Bram Stoker", scriitor celebru pentru romanul "Dracula", căruia i-a luat şapte ani pentru a scrie cartea sa, fără a şti niciun moment cum se va termina aceasta. În acest context, Delaney a explicat că rolul editorului în munca sa este acela de a îi structura scriitura.

Joseph Delaney este absolvent al Universităţii Lancaster, fiind în prezent şeful Departamentului de Studii Media şi Film la Colegiul Blackpool. În 2004, la 59 de ani, Delaney a publicat primul său roman pentru adolescenţi, "Ucenicul Vraciului", care a ajuns repede în topul vânzărilor principalelor librării din Marea Britanie şi nu numai. "Ucenicul Vraciului", prima carte din seria "Cronicile Wardstone", va fi ecranizată, drepturile pentru film fiind deja cumpărate de Warner Bros. Studio.

Autorul lucrează în prezent la cel de-al şaselea volum al "Cronicilor Wardstone", considerată de presa britanică drept una dintre cele mai apreciate serii de cărţi pentru copii şi adolescenţi ale momentului.

În România, cărţile din seria "Cronicilor Wardstone" s-au vândut în peste 30.000 de exemplare, fiind numărul 1 în topurile de vânzări Diverta. "Bătălia Vraciului", partea a patra din "Cronicile Wardstone", a fost votată Cartea Anului 2007 de cititorii Diverta Magazin.

Cele cinci volume din seria "Cronicile Wardstone" sunt, în ordinea apariţiei, "Blestemul vraciului", "Secretul vraciului", "Ucenicul vraciului", "Bătălia vraciului" şi "Greşeala vraciului".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici