Jurnalist american acuzat de colaborare cu grupul de hackeri Anonymous, condamnat la închisoare

Un jurnalist american considerat purtătorul de cuvânt al grupului de hackeri Anonymous a fost condamnat la 63 de luni de închisoare.

231 afișări
Imaginea articolului Jurnalist american acuzat de colaborare cu grupul de hackeri Anonymous, condamnat la închisoare

Jurnalist american acuzat de colaborare cu grupul de hackeri Anonymous, condamnat la închisoare (Imagine: Hepta)

Procesul lui Barrett Brown, în vârstă de 33 de ani, arestat în 2012, a mobilizat apărători ai libertăţii presei.

Iniţial, ziaristul a fost acuzat de colaborare cu hackeri, dar, pe baza unei înţelegeri judiciare, în final a pledat vinovat pentru delicte mai mici.

"Statele Unite al Nedreptăţii: Barrett Brown, condamnat la 63 de luni de închisoare", a transmis prin Twitter, după anunţarea sentinţei la Dallas, grupul de susţinere a jurnalistului -Free Barrett Brown (Eliberaţi-l pe Barrett Brown).

În plus, Brown trebuie să restituie 890.000 de dolari.

Jurnalistul, care a colaborat cu Vanity Fair şi Huffington Post, se transformase într-un susţinător al grupului de hackeri Anonymous, fiind acuzat că a postat linkuri conţinând informaţii sustrase de la Institutul Stratfor Global Intelligence.

"O veste bună", a ironizat Brown sentinţa. "Justiţia americană consideră că am făcut investigaţii jurnalistice atât de bune în domeniul infracţionalităţii cibernetice încât mă trimit să anchetez şi domeniul penitenciarelor", a adăugat jurnalistul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici