Jurnaliştii de la Mediafax Adrian Ţone şi Thomas Dincă, premiaţi la Gala Premiilor CRP

Jurnaliştii de la Mediafax Adrian Ţone şi Thomas Dincă au fost recompensaţi, marţi seară, la Gala Premiilor CRP, cu Marele Premiu pentru jurnalism de agenţie, respectiv premiul pentru Ştire de agenţie, în timp ce Liviu Iolu, de la Evenimentul zilei, a primit Marele Premiu pentru presă scrisă.

360 afișări
Imaginea articolului Jurnaliştii de la Mediafax Adrian Ţone şi Thomas Dincă, premiaţi la Gala Premiilor CRP

Jurnaliştii de la Mediafax Adrian Ţone şi Thomas Dincă, premiaţi la Gala Premiilor CRP

"Suntem într-o împrejurare solemnă. Nu o să vă vorbesc despre presa care ridică socluri sau despre presa cu premii, dar nici despre presa ca a patra putere (...) sau despre presa pusă la zid. Nu facem o meserie uşoară. Este un mod de viaţă (...). Am mai spus, o spun şi acum: în România anului 2008, lumea jurnalisticii este fragilă (...). Redacţiile se fac şi se refac. Şi totuşi cred că aici în această arenă, sau printre cei aflaţi în redacţii, se află noii lideri ai presei. Speranţa mea este că voi, ei, vor redobândi pentru meseria de jurnalist respectul care i se cuvine", a declarat, în deschiderea Galei, Indira Crasnea, preşedintele interimar al CRP şi redactor-şef adjunct al agenţiei Mediafax.

 

"Observ că este mai uşor să fac rost de informaţii decât să rostesc câteva cuvinte în faţa publicului. În primul rând îl consider un premiu acordat academiei de presă Mediafax, o instituţie care a furnizat de-a lungul anilor, mulţi jurnalişti de valoare şi care continuă să ofere valori. Consider, în acelaşi timp, că este o recunoaştere a valorii agenţiei de presă Mediafax, o instituţie mai puţin cunoscută marelui public", a declarat Thomas Dincă. El a urcat pe scenă alături de fetiţa sa, mulţumind, la final, soţiei. "Pentru că înţelege de foarte mulţi ani relaţia dintre mine şi «doamna» presă", a explicat Thomas Dincă.

La rândul său, Adrian Ţone, vizibil emoţionat, a mulţumit familiei, colegilor şi agenţiei Mediafax.

Adrian Ţone are 31 de ani şi este redactor la Departamentul Sport din Mediafax începând din 2006. Totodată, este unul dintre jurnaliştii care scriu pe blogul agenţiei, "Dincolo de ştiri" (www.mediafax.ro/blog).

Thomas Dincă, în vârstă de 32 de ani, conduce secţia Investigaţii din redacţia Mediafax. Lucrează în agenţie de zece ani, fiind întâi reporter acreditat pe Guvern, iar apoi Senior Editor şi şef al secţiei Investigaţii.

În cadrul Galei, la secţiunea editorial, presă scrisă, nu a fost acordat niciun premiu, juriul format din Indira Crasnea şi Cristian Tudor Popescu luând decizia de a păstra nominalizările - Dorin Oancea (Business Magazin), Cornel Mihai Ungureanu (Gazeta de Sud), Răzvan Vintilescu (Cotidianul). Astfel, Indira Crasnea a declarat că este o "situaţie inedită", fiind nominalizaţi "trei jurnalişti talentaţi într-un fel foarte personal, foarte distinct", subliniind: "Pentru mine, toţi sunt câştigători".

Prezentăm integral lista câştigătorilor şi componenţa juriilor ediţiei a noua a Premiilor CRP:

Marele Premiu pentru jurnalism de agenţie: Adrian Ţone (Mediafax);

Marele Premiu pentru presă scrisă: Liviu Iolu (Evenimentul zilei);

Marele Premiu pentru Radio: Mihaela Enache şi Roxana Dumitrescu (Radio România Actualităţi);

Ştire de agenţie: Thomas Dincă (Mediafax); Juriu: Vlad Petreanu şi Adrian Voinea.

Reportaj, presă scrisă: Dana Balan (Opinia, Iaşi); Juriu: Lucian Avramescu şi Luca Niculescu.

Anchetă, presă scrisă: Tiberiu Lovin (România liberă); Juriu: Corina Dragotescu şi Cristian Dimitriu.

Caricatură de presă: Uriaşu' - Gheorghiţă Ghinea (Cultura, Balcanii şi Europa); Juriu: Lucian Avramescu şi Ioan Roşca.

Fotografie de presă: Mihai Barbu (Reuters); Juriu: Vadim Ghirda şi Radu Sigheti (propus de AJR).

Emisiune de ştiri radio: Sorin Croitorescu (Radio România Actualităţi); Juriu: Cristinel Popa şi Lucian Romaşcanu.

Reportaj radio: Cătălin Lenţa (BBC România); Juriu: Rodica Madoşa (propusă de AJR) şi Răzvan Mitroi.

Talk-show radio: Dragoş Ghiţulete (RFI România); Juriu: Radu Paraschivescu şi Dan Cristian Turturică.

Emisiune de ştiri TV: Crina Nedelcu-Druică şi echipa (Pro TV); Juriu: Paul Grigoriu şi Ovidiu Nahoi (propuşi de AJR).

Reportaj - anchetă TV: Cristina Madgearu (TVR 1); Juriu: Attila Gasparik şi Emil Hurezeanu.

Jurnalism economic: Magda Munteanu (Business Week), Cosmina Nicolescu (TVR 2); Juriu: Cezar Ion şi Răzvan Ionescu (propuşi de AJR).

Jurnalism cultural: Matei Martin (Dilemateca); Juriu: Radu Călin Cristea şi Dan C. Mihăilescu.

Jurnalism de ştiinţă: Sorina Bota, Raoul Ventel, Barna Borbath, Anna Maria Stroia (Ştii TV); Juriu: Cristian Lascu şi Ciprian Stoianovici (propus de AJR).

Interviu: Sebastian Crăciun (Radio România Cultural); Juriu: Alex Ştefănescu şi Cristian Tabără.

Premiul pentru Campanii de Responsabilitate Socială: Răzvan Vintilescu (Cotidianul), pentru campania "Transplant de organe cu acord prezumat"; Juriu: Cristian Ghinea şi Adelin Petrişor.

Totodatã, Ciprian Stoianovici a anunţat acordarea unei menţiuni speciale jurnalistului de la Europa FM, Cătălin Mosoia.

Anul acesta, juriile au decis ca Premiul pentru Jurnalism Sportiv, Premiul pentru Jurnalism Online şi Premiul de Excelenţă pentru societăţile locale de presă să nu se acorde şi nu au făcut propuneri pentru Marele Premiu pentru Televiziune.

Gala premiilor Clubului Român de Presă a avut loc la Circul Globus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici