Jurnaliştii MEDIAFAX Irina Dârlea şi Ovidiu Vanghele, premiaţi la Ziua Agenţiilor de Presă

Jurnaliştii Irina Dârlea şi Ovidiu Vanghele, de la agenţia de presă MEDIAFAX, au câştigat premiile de la categoria "Cea mai bună depeşă de agenţie", respectiv "Jurnalism de investigaţie", la Gala Zilei Agenţiilor de Presă, care a avut loc marţi, la Bucureşti.

492 afișări
Imaginea articolului Jurnaliştii MEDIAFAX Irina Dârlea şi Ovidiu Vanghele, premiaţi la Ziua Agenţiilor de Presă

Ovidiu Vanghele, premiat la Ziua Agenţiilor de Presă (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Irina Dârlea a fost premiată la categoria "Cea mai bună depeşă de agenţie", cu materialul "Judecătoarea din dosarul Csibi Istvan a făcut circ în sala de judecată", în timp ce Ovidiu Vanghele a luat premiul pentru "Jurnalism de investigaţie", cu materialul "AC/DC la Bucureşti, foarte aproape de a fi o înşelătorie de 3 milioane de euro".

Irina Dârlea a mai luat şi în 2008 un premiu la Ziua Agenţiilor de Presă, fiind atunci distinsă la categoria "Cel mai bun reportaj".

La categoria "Cel mai bun comentariu de agenţie", câştigătoarea a fost Eliza Olteanu, de la agenţia de presă NewsIn, pentru materialul "PSD în 2009: între mirajul Cotrocenilor şi (in)certitudinea guvernării".

Mariana Nebesnea, de la NewsIn, a obţinut premiul la categoria "Cel mai bun documentar de agenţie", cu materialul "Rusia şi România se îndreaptă către «o căsătorie din interes»".

La secţiunea "Reportaj radio pornind de la o ştire de agenţie", premiul a fost acordat jurnalistei Tea Teodorescu, de la Radio ZU, pentru materialul "Câinii vagabonzi". Premiul la secţiunea omonimă pentru televiziune nu a fost acordat.

Premiul pentru articol de presă scrisă pornind de la o ştire de agenţie a fost acordat Lilianei Nicolae, de la Dilema Veche, pentru materialul "Cum se nasc rebeliunile - sau despre pământ în amintiri", bazat pe o ştire publicată de agenţia MEDIAFAX.

La categoria "Reportaj", premiul i-a fost acordat Cristinei Tatu, de la Agerpres, pentru materialul "Un taxi la genul feminin".

Pe de altă parte, la categoria "Interviu de agenţie", câştigător a fost Vlad Mixich de la Hotnews, cu un interviu cu actorul Marcel Iureş, publicat sub titlul "Suntem un imperiu lingvistic".

Pentru "Feature", premiul i-a revenit Denisei Soare, de la NewsIn, pentru materialul "Notarii sunt avantajaţi de prevederile introduse în Codul Civil de Parlament, susţin ONG-urile", în timp ce premiul pentru promovarea ştiinţei i-a fost acordat lui Sorin Blada, de la Agerpres, pentru "Oase ale unui dinozaur, descoperite în premieră la Tustea".

Premiul pentru Debut i-a fost acordat Alinei Iosub şi Violetei Cincu, de la CuzaNet, agenţie de presă a studenţilor la jurnalism de la Universitatea Ioan Cuza din Iaşi, pentru materialul "Oameni care au o singură dorinţă: să nu moară în întuneric". La aceeaşi categorie a mai fost premiat şi George Gurescu, tot de la CuzaNet, pentru "Ultimele Bocitoare".

În cadrul Zilei Agenţiilor de Presă, editura Tritonic a lansat volumul "Ziua agenţiilor de presă 2008", coordonat de Bogdan Hrib, care conţine transcrierea discuţiilor de la ediţia de anul trecut a evenimentului.

Ziua Agenţiilor de Presă 2009 a avut loc la Sala Tinerimea Română din Bucureşti şi a reunit jurnalişti din agenţiile de presă, dar şi din presa scrisă, radio, tv şi online.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici