Jurnaliştii români pot aplica la un curs de Jurnalism de ştiinţă, la Tirana

Jurnaliştii români pot aplica la un curs de Jurnalism de ştiinţă, organizat de Albanian Media Institute, cu sprijinul Fundatiei Robert Bosch, la Tirana, la sfârşitul lunii aprilie - începutul lunii mai, informează un comunicat al Centrului pentru Jurnalism Independent.

154 afișări
Imaginea articolului Jurnaliştii români pot aplica la un curs de Jurnalism de ştiinţă, la Tirana

Jurnaliştii români pot aplica la un curs de Jurnalism de ştiinţă, la Tirana (Imagine: Cristi Vatavu/Mediafax Foto)

Cursul, destinat jurnaliştilor din Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Kosovo, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia, Ungaria, are o durată de cinci zile şi se va desfăşura la Tirana la sfârşitul lunii aprilie - începutul lunii mai. Limba de lucru este engleza.

Pornind de la constatarea că subiectele ştiinţifice sunt insuficient prezente sau superficial tratate în media sud-est europeană, cursul se concentrează asupra problemelor pe care le presupune relatarea unor teme de mare interes pentru marele public (schimbările climatice, încălzirea globală sau revoluţia tehnologică).

Sunt invitaţi să se înscrie jurnalişti care lucrează la publicaţii specializate sau care scriu despre ştiintă în presa scrisă, online sau audiovizuală.

Din România va participa un singur jurnalist. Cheltuielile de transport si cazare sunt acoperite de organizatori.

Pentru înscriere, cei interesaţi pot trimite un CV şi o scrisoare de intenţie la CJI.

Înscrierile se primesc până la data de 19 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici