Kelemen: Criteriile de disponibilizare, stabilite de sindicate şi directorii instituţiilor

Criteriile privind disponibilizarea angajaţilor din instituţiile de cultură vor fi stabilite de directorii acestora şi de sindicate, urmând să nu fie afectată activitatea de bază, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Culturii, Kelemen Hunor.

23 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Criteriile de disponibilizare, stabilite de sindicate şi directorii instituţiilor

Kelemen: Criteriile de disponibilizare, stabilite de sindicate şi directorii instituţiilor (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Kelemen a dat asigurări că în cursul anului viitor nu vor urma alte disponibilizări în cadrul ministerului pe care îl conduce.

"Reducem în tot sistemul nostru 573 de posturi, din care 200 sunt posturi vacante, iar peste 300 ocupate. Vom discuta cu sindicatele şi directorii, ei au responsabilitatea de a stabili cum vor proceda. Eu am avut o singură rugăminte, un singur sfat, să nu fie afectată funcţia de bază a instituţiilor respective, nici în cazul teatrelor, nici al operelor sau muzeelor. Urmează prin ordin de ministru să stabilim disponibilizările pentru fiecare instituţie. În anul 2011 nu avem nicio intenţie de a disponibiliza pe nimeni din sistemul nostru", a spus ministrul Culturii.

Potrivit acestuia, reducerea medie de personal din cultură va fi de nouă la sută, urmând să fie instituţii cu mai mulţi angajaţi disponibilizaţi, dar şi instituţii în care reducerea va fi mai mică, pentru că instituţiile sunt diferite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici