Kusturica joacă în filmul unui tânăr regizor debutant

Regizorul Emir Kusturica a acceptat să treacă de cealaltă parte a camerei de filmat şi va interpreta unul dintre rolurile principale din "Nicostratos the Pelican", filmul de debut al regizorului Olivier Horlait, informează variety.com.

69 afișări
Imaginea articolului Kusturica joacă în filmul unui tânăr regizor debutant

Emir Kusturica joacă în filmul unui tânăr regizor debutant (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În acest film, celebrul regizor va interpreta rolul unui văduv grec care se distanţează puţin câte puţin de fiul său, care a adoptat un pelican.

Filmul "Nicostratos the Pelican" marchează debutul regizoral al lui Olivier Horlait, care a lucrat ca asistent de regie pentru Milos Forman în timpul filmărilor la "Valmont".

Scenariul filmului a fost scris de Horlait şi Eric Boisset, pe baza unui roman semnat de cel din urmă.

Producătorii au anunţat că pentru această peliculă vor apela la un antrenor pentru păsări şi vor folosi câţiva dintre pelicanii din filmul "Winged Migration" de Jacques Perrin.

Bugetul filmului este de 8,6 milioane de dolari, iar filmările vor avea loc în Grecia, în aprilie şi mai.

Emir Kusturica este dublu câştigător la Cannes, el primind prestigiosul Palme d'Or pentru peliculele "Tata în călătorie de serviciu" (1986) şi "Underground" (1995).

Filmul său de debut, "Do You Remember Dolly Bell?", a câştigat primul său mare premiu, Leul de Argint, la Veneţia. De asemenea, Kusturica mai are în palmares un debut american răsunător, "Arizona Dream" (1993), iar în 1998, el a câştigat Leul de Argint la Festivalul de Film de la Veneţia, cu "Pisică albă, pisică neagră/ Black Cat, White Cat", o scandaloasă comedie despre ţigani.

Cel mai recent film al său, "Maradona by Kusturica", este un lungmetraj documentar, rod al mai multor întâlniri pe care cineastul le-a avut cu "Dumnezeul fotbalului" Diego Maradona.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici