Kusturica va realiza un documentar despre conflictul din Osetia de Sud (Video)

Regizorul sârb Emir Kusturica urmează să realizeze un film documentar despre războiul din Osetia de Sud, care a izbucnit în luna august, informează makfax.com.

18 afișări
Imaginea articolului Kusturica va realiza un documentar despre conflictul din Osetia de Sud (Video)

Kusturica va realiza un documentar despre conflictul din Osetia de Sud (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Negocierile pentru realizarea acestui nou proiect au avut loc în timpul celei mai recente vizite a lui Emir Kusturica la Moscova.

Discuţiile despre acest proiect au fost conduse, din partea rusă, de Alexandr Totonov, reprezentantul oficial al Rusiei în Osetia de Sud.

În afară de Kusturica şi Totonov, la discuţiile despre acest proiect au fost prezenţi Ruslan Bazarov, un istoric faimos şi, totodată, o persoană publică în Osetia, care va avea, de altfel, funcţia de consultant de proiect, şi Natalia Marzoyeva, o femeie de afaceri a cărei companie are sediul în Paris.

Pe de altă parte, cineaştii georgieni şi-au declarat neîncrederea referitor la faptul că faimosul regizor sârb va putea să prezinte o perspectivă cinematografică obiectivă asupra conflictului declanşat în august.

La începutul anilor '80, Emir Kusturica, un tânăr regizor din Sarajevo, absolvent al distinsei FAMU, şcoala de film din Praga, începe turnarea producţiei sale de debut, "Do You Remember Dolly Bell?", cu care a câştigat apoi primul său mare premiu, Leul de Argint la Veneţia.

Trei ani mai târziu, în 1989, el câştigă şi mai multe aprecieri pentru "Vremea ţiganilor", o incursiune penetrantă şi, totodată, magică în cultura ţiganilor.

De asemenea, Kuristica mai are în palmares un debut american răsunător, "Arizona Dream" (1993), şi comedia neagră "Underground" (1995), premiată cu Palme d'Or.

În 1998, el a câştigat Leul de Argint la Festivalul de Film de la Veneţia, cu "Pisică albă, pisică neagră/ Black Cat, White Cat", o scandaloasă comedie despre ţigani.

Ultimul film al său, "Maradona by Kusturica", este un lungmetraj documentar, rod al mai multor întâlniri pe care cineastul le-a avut cu "Dumnezeul fotbalului".

Celebrul regizor şi The No Smoking Orchestra vor susţine un concert la Sala Palatului din Bucureşti, pe 10 decembrie, avându-i pe cei de la Zdob şi Zdub în deschidere.

Maradona By Kusturica

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici