Lars Von Trier se aventurează într-un nou gen

Cineastul danez Lars Von Trier, care, la începutul anului, a şocat opinia internaţională cu filmul "Anticristul", a decis să exploreze un alt gen cu următorul lui proiect cinematografic, cel al filmelor care prezintă dezastre naturale, informează screendaily.com.

33 afișări
Imaginea articolului Lars Von Trier se aventurează într-un nou gen

Lars Von Trier se aventurează într-un nou gen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dispunând de un buget de 4,6 milioane de dolari, noul proiect, intitulat "Planet Melancholia", va fi turnat în limba engleză, în Europa, în vara lui 2010.

"Gata cu finalurile fericite!", a declarat Lars Von Trier despre noul său film. Cineastul danez va fi atât regizorul, cât şi scenaristul acestui proiect.

Ca şi "Anticristul", noul film va fi turnat şi produs în Germania şi Suedia. TrustNordisk îl va înscrie în sesiunea de pre-sale la Festivalul de Film de la Berlin din februarie 2010.

Peter Aalbæk Jensen, partenerul lui Von Trier din compania de producţie cinematografică Zentropa, spune că noul proiect va fi filmat în acelaşi spirit ca şi "Anticristul": "Vor fi imagini spectaculoase, amestecate cu cele filmate cu camera de mână..., dar de această dată fără organe genitale tranşate cu satârul".

Peter Aalbæk Jensen a adăugat că filmul va avea şi un "parfum" romantic: "Va fi şi puţin din Lord Byron în film".

Distribuţia şi alte informaţii despre subiectul filmului vor fi anunţate în curând de producători.

Lars Von Trier este unul dintre fondatorii mişcării Dogma, bazată pe un set de reguli care cer regizorilor să filmeze într-o singură locaţie, cu camere ţinute în mână şi să utilizeze lumina şi sunetul naturale.

Cunoscut pentru filme precum "Dogville", care a avut-o ca protagonistă pe Nicole Kidman, regizorul a fost recompensat la ediţia din 2000 a Festivalului de la Cannes cu un Palme d'Or pentru lungmetrajul "Dancer in the Dark", cu cântăreaţa islandeză Bjork în rolul principal.

La acelaşi festival, Lars von Trier a primit Marele premiu al juriului, în 1996, pentru "Breaking the waves", film recompensat şi cu un premiu César.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici