Laurenţiu Damian, Dan C. Mihăilescu şi Florin Iepan, în juriile concursului CNC

Ioan Grigorescu, Dan C. Mihăilescu, Vlad Rădescu, Magda Mihăilescu şi Laurenţiu Brătan vor face parte din comisia de selecţie pentru proiectele de ficţiune la concursul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) din această vară, a anunţat, miercuri, ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu.

27 afișări
Imaginea articolului Laurenţiu Damian, Dan C. Mihăilescu şi Florin Iepan, în juriile concursului CNC

Laurenţiu Damian, Dan C. Mihăilescu şi Florin Iepan, în juriile concursului CNC

Juriul pentru proiectele de documentar şi animaţie va fi format din Laurenţiu Damian, Florin Iepan şi Adina Brădeanu.

Adrian Iorgulescu a semnat, marţi, ordinul de numire a celor două comisii de selecţie pentru concursul de proiecte cinematografice organizat de CNC la mijlocul lunii august.

CNC a organizat, pe 5 iulie, o şedinţă consultativă de votare a celor opt membri ai comisiilor de selecţie: cinci pentru comisia ce va alege proiectele de ficţiune şi trei pentru comisia proiectelor de documentar şi animaţie. Atunci, Ioan Grigorescu, Dan C. Mihăilescu, Fănuş Neagu, Vlad Rădescu şi Andrei Blaier au obţinut cel mai mare număr de voturi pentru juriul de ficţiune al concursului, în timp ce Laurenţiu Damian, Florin Iepan şi Eusebiu Ştefănescu au obţinut cel mai mare punctaj pentru cealaltă comisie de selecţie, din partea reprezentanţilor asociaţiilor şi uniunilor de creaţie.

Adrian Iorgulescu a declarat, miercuri, că a ţinut cont de votul uniunilor şi asociaţiilor de creaţie, însă pentru a evita acuzaţiile de la concursul de proiecte al CNC din anul precedent, a decis să opereze modificări la nivelul componenţei comisiilor.

Astfel, în juriul de ficţiune, Iorgulescu i-a înlocuit pe Fănuş Neagu şi Andrei Blaier cu criticii de film Magda Mihăilescu şi Laurenţiu Brătan, care aveau în clasamentul rezultat în urma votului din 5 iulie un număr mai mic de puncte decât Neagu şi Blaier.

"Din cauza acuzaţiilor nesfârşite şi a unei situaţii confuze şi conflictuale între diferiţi membri ai juriului, am spus să fac un juriu cu oameni care nu au mai participat până acum la alte concursuri de scenariii, ca membri ai juriului, dar păstrând ordinea clasamentului", şi-a justificat decizia ministrul Culturii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici