Licitaţia Artmark de Mărţişor: Vânzări de aproape 300.000 de euro. Nicolae Grigorescu, printre vedete

Licitaţia de Mărţişor organizată de Artmark a dovedit din nou că tradiţiile de primăvară sunt importante pentru cumpărători, având vânzări totale de aproape 300.000 de euro, iar printre vedete s-au remarcat pictura "Convoi de care", de Nicolae Grigorescu, şi o colecţie de 82 de sticle de vin.

302 afișări
Imaginea articolului Licitaţia Artmark de Mărţişor: Vânzări de aproape 300.000 de euro. Nicolae Grigorescu, printre vedete

Licitaţia Artmark de Mărţişor: Vânzări de aproape 300.000 de euro. Nicolae Grigorescu, printre vedete (Imagine: http://www.artmark.ro)

Cu un total de aproape 300.000 euro, cu o rată medie de adjudecare de aproximativ 85%, cu 291 de palete de licitare, cele două seri ale licitaţiei de Mărţişor s-au dovedit a fi mult aşteptate de iubitorii de poveşti şi obiecte de artă cu istorie. Licitaţia de Mărţişor a fost organizată pentru al şaselea an consecutiv de casa Artmark, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Ambele părţi ale licitaţiei s-au remarcat prin adjudecarea la valori consistent mai mari faţă de preţul de pornire, atât la o parte din picturile de mici dimensiuni, cât şi, în mod special, la bijuterii.

Vedetele secţiunilor de pictură au fost Sabin Bălaşa, cu "Amurg" (3.750 de euro), Ludovic Basarab, cu "Scrisoare pentru fiul meu" (2.500 de euro), Nicolae Tonitza, cu "Fetiţă cu broboadă galbenă" (12.000 euro), Alexandru Ciucurencu, cu "Peisaj din Tulcea" (8.000 de euro), Theodor Pallady, cu "Coastă în Bretania" (8.000 de euro), şi Nicolae Grigorescu, cu "Convoi de care" (24.000 de euro).

În cadrul licitaţiei de Mărţişor şi-a găsit cumpărător şi o colecţie de 82 de sticle de vin, care a fost vândută pentru 3.000 de euro.

Pe de altă parte, mărţişoarele care au fost scoase la licitaţie, cu un preţ de pornire sub 30 de euro, au fost adjudecate la sume cuprinse între 100 şi 200 de euro.

Totodată, rezultatele secţiunii de bijuterii au demonstrat că publicul feminin a fost cucerit irevocabil de pietrele preţioase. Cele mai râvnite piese au fost un inel din aur alb cu diamante şi ametist central (1.200 de euro), a cărui valoare a crescut de mai bine de patru ori, o brăţară extravagantă din aur, decorată cu diverse pietre preţioase (4.500 de euro), un set format din colier şi brăţară adjudecat pentru 1.200 de euro (triplul preţului de pornire) şi un ceas Girard-Perregaux (1.400 de euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici