Licitaţia de artă decorativă Opere în Argint, a casei Artmark, pe 15-16 mai, în Bucureşti

Artmark organizează, în premieră, o licitaţie extinsă cu obiecte de artă decorativă realizate din argint, aproximativ 100 de kilograme din metalul preţios fiind scoase la vânzare la evenimentul Opere în Argint, care se va desfăşura la Hotel Athénée Palace Hilton din Capitală, pe 15 şi 16 mai.

241 afișări
Imaginea articolului Licitaţia de artă decorativă Opere în Argint, a casei Artmark, pe 15-16 mai, în Bucureşti

Licitaţia de artă decorativă Opere în Argint, a casei Artmark, pe 15-16 mai, în Bucureşti (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Potrivit Artmark, licitaţia Opere în Argint aduce în atenţia amatorilor peste 200 de piese de orfevrărie, care ilustrează două secole de artă a prelucrării metalului, în ateliere celebre din Europa şi America.

Printre acestea se remarcă o pereche de sfeşnice din argint austriece, de colecţie, ce provin din familia pictorului Arthur Verona. Preţul lor este cuprins între 1.800 şi 2.500 euro. O altă piesă de valoare a licitaţiei este o halbă din argint aurit, decorată în stil neo-renascentist cu o scenă de bătălie napoleoniană (25 cm, estimare 3.000 - 4.000 de euro), realizată într-un atelier german, în a doua jumătate a secolului al XX-lea. Lotul central al primei părţi a licitaţiei este perechea de cavaleri ecveştri, pregătiţi de turnir, din argint aurit, decoraţi în manieră renascentistă (26,5 x 9 x 20 cm, estimare 6.000 - 8.000 euro). Statuetele, reprezentând cavaleri în postură marţială, purtând lăncii şi armuri decorate bogat, au fost realizate în atelierul german Hanau, în continuarea tradiţiei argintăriei sud-germane de secol XVI - XVII.

Şi cea de-a doua zi a licitaţiei Opere în Argint aduce loturi importante, printre care o pereche de cupe de logodnă germane, din argint aurit, decorate în stil renascentist (estimare 5.000 - 6.000 de euro). Pocalele au fost realizate în Atelierul Wilhelm Weinranck din Hanau, păstrând tradiţia orfevrăriei medievale a Germaniei de Sud.

În plus, o mulţime de vase şi tacâmuri pentru servit masa, casete de bijuterii şi cutii muzicale, tabachere, diverse piese funcţionale şi decorative sunt propuse celor interesaţi să adauge rafinament interioarelor, investind în obiecte cu valoare păstrată în argint. Aproximativ 80% dintre obiectele din argint scoase la licitaţie au preţuri de pornire cuprinse între 70 şi 200 de euro.

Artmark pregăteşte alte două premiere pe piaţa obiectelor de colecţie, în sesiunea de joi, care vor avea loc la sediul său din Palatul Cesianu-Racoviţă - Licitaţia de Mobilier şi Accesorii de Birou şi Licitaţia Cabinetul de Curiozităţi.

Tot la Palatul Cesianu-Racoviţă este deschisă, până pe 14 mai, expoziţia loturilor care vor participa la sesiunea de licitaţii Artmark din mai, între orele 11.00 şi 21.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici