LISTA nominalizărilor la Annie Awards 2015

Filmul de animaţie "Boxtroli/ The Boxtrolls" a primit cele mai multe nominalizări - 13 - la cea de-a 42-a gală a premiilor Annie Awards, distincţii care recompensează cele mai bune filme animate de cinema şi televiziune şi care indică, de obicei, câştigătorul premiului Oscar.

105 afișări
Imaginea articolului LISTA nominalizărilor la Annie Awards 2015

LISTA nominalizărilor la Annie Awards 2015

Acest film turnat în stop-motion spune povestea unui băiat orfan care este crescut de un grup de monştri inofensivi care trăiesc în canalele unui oraş post-victorian şi va concura inclusiv la categoria supremă de la Annie Awards - "cel mai bun film de animaţie", informează bbc.com.

Două pelicule lansate de studiourile Disney, "Cei 6 super eroi/ Big Hero 6" şi "Marea aventură Lego/ The Lego Movie", vor concura la această categorie, la care a mai fost nominalizată şi producţia "Cum să îţi dresezi dragonul 2/ How To Train Your Dragon 2".

La această gală vor fi decernate trofee în 36 de categorii pentru producţii animate de cinema, televiziune şi videoclipuri, dar şi pentru realizări individuale din domenii precum animaţia personajelor, design, efecte speciale, muzică, scenariu şi dublaj de voce.

Studiourile Disney au primit în total 30 de nominalizări şi sunt urmate în acest clasament de studiourile DreamWorks cu 15 nominalizări.

Actorul Ben Kingsley a fost nominalizat la categoria "cea mai bună voce" graţie interpretării personajului Archibald Snatcher din filmul "Boxtroli".

Printre celelalte nominalizări ale acestui film se numără cele pentru "animaţie de personaje", "design", "scenariu" şi "regie".

Filmul "Cum să îţi dresezi dragonul 2" a primit 10 nominalizări şi va concura cu "The Boxtrolls" la categoriile următoare: "cea mai bună animaţie de personaje", "cele mai bune efecte animate" şi "cel mai bun film de animaţie". Dean DeBlois a fost nominalizat la categoriile "cel mai bun scenariu" şi "cel mai bun regizor".

Câştigătorul de la Annie Awards nu este întotdeauna recompensat cu Oscarul pentru cel mai bun film de animaţie. Cele două jurii au ales acelaşi învingător din 2001 până în 2006, când "Happy Feet" a câştigat premiul Oscar, după ce "Cars" se impusese la Annie Awards. De atunci însă, pelicula care a triumfat la Annie Awards a câştigat de obicei şi premiul Oscar, la fel ca în 2012, când ambele trofee au fost câştigate de animaţia "Rango". La fel s-a întâmplat şi în 2014, când pelicula "Frozen" s-a impus la ambele gale.

În schimb, în 2011, premiul Annie a revenit peliculei "Cum să îţi dresezi dragonul", în timp ce premiul Oscar a fost câştigat de "Povestea jucăriilor 3/ Toy Story 3".

La fel s-a întâmplat şi în 2013, când Oscarul pentru cel mai bun film animat a revenit peliculei "Brave", în timp ce premiul Annie pentru cel mai bun film animat a revenit producţiei "Wreck-It Ralph".

Cea de-a 42-a gală Annie Awards va avea loc pe 31 ianuarie la Los Angeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici