Lista scurtă pentru cel mai bun documentar din 2012. Care sunt filmele nominalizate

Pelicule din Elveţia şi Marea Britanie şi o coproducţie belgiano-franceză-marocană vor concura în acest an pentru trofeul categoriei "cel mai bun documentar", decernat de Academia de Film Europeană (EFA), au anunţat, marţi, reprezentanţii acestei instituţii.

Urmărește
226 afișări
Imaginea articolului Lista scurtă pentru cel mai bun documentar din 2012. Care sunt filmele nominalizate

Lista scurtă pentru cel mai bun documentar din 2012. Care sunt filmele nominalizate (Imagine: European Film Academy)

Pelicula "Hiver Nomade/ Winter Nomads", regizată de Manuel von Sturler, spune povestea a doi ciobani elveţieni vorbitori de limbă franceză care îşi încep transhumanţa, o veritabilă "odisee de anduranţă" de patru luni, pe parcursul căreia trebuie să îşi conducă turma de 800 de animale pe o distanţă de 650 de kilometri, printr-o regiune care cunoaşte transformări profunde, conform de variety.com.

Filmul "London - The Modern Babylon", regizat de Julien Temple, prezintă felul în care imigranţii şi ţiganii au schimbat şi modelat capitala Marii Britanii de la începutul secolului al XX-lea şi până în zilele moderne.

Documentarul "Le The ou l'Electricite/ Tea or Electricity", regizat de Jerome le Maire pe baza unui scenariu propriu, prezintă felul în care a fost introdusă electricitatea într-un sat izolat din Munţii Atlas din Maroc, pe parcursul unei perioade de trei ani.

Un juriu alcătuit din şase cineaşti provenind din Marea Britanie, Germania, Belgia, Grecia, Olanda şi Elveţia a ales cele trei documentare nominalizate.

Cea de-a 25-a gală de decernare a premiilor Academiei de Film Europene va avea loc pe 1 decembrie, în Malta. Câştigătorii vor fi stabiliţi prin voturile exprimate de cei 2.700 de membri ai EFA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici