Lucian Bute şi Florin Piersic, recompensaţi cu "Flacăra lui Adrian Păunescu". Care au fost cele mai emoţionante momente ale galei - FOTO

Pugilistul Lucian Bute, actorul Florin Piersic şi academicianul moldovean Mihai Cimpoi s-au numărat printre personalităţile care au primit premii "Flacăra lui Adrian Păunescu", miercuri seară, în cadrul unei gale care a avut loc la Arenele Romane din Capitală.

530 afișări
Imaginea articolului Lucian Bute şi Florin Piersic, recompensaţi cu "Flacăra lui Adrian Păunescu". Care au fost cele mai emoţionante momente ale galei - FOTO

Andrei Păunescu şi Lucian Bute (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Evenimentul, aflat la prima ediţie, a început la ora 19.00, cu o înregistrare audio a poetului Adrian Păunescu recitând poezia "Manifest pentru sănătatea pământului".

Vezi GALERIE FOTO de la gală.

Victor Socaciu, prezentat de fiul poetului, Andrei Păunescu, drept un apropiat al familiei, dar şi ca o persoană care s-a implicat foarte mult în organizarea evenimentului, a spus celor câteva sute de persoane adunate la Arenele Romane: "Să ne rugăm la Sfântul Ilie să nu ne strice adunarea". Ploaia a venit la jumătatea evenimentului, dar nu a alungat prea mulţi dintre spectatori.

Printre primii premiaţi a fost Lucian Bute, care a urcat pe scenă în aplauzele admiratorilor. Pugilistul a spus că este foarte emoţionat de această distincţie pe care a primit-o. "Este o mare onoare pentru mine. Am venit aici cu mare drag. Sunt convins că Adrian Păunescu ne priveşte de acolo, de sus", a spus acesta.

Printre cei care au venit să îşi ridice premiile, în cele peste trei ore de spectacol, s-au numărat Octavian Bellu, muzicienii Cristian Buică, George Nicolescu şi Emeric Imre, dar şi Florin Condurăţeanu, Dinu Săraru, Radu Gheorghe şi Cornel Diaconu.

Şi oameni de cultură din Basarabia au fost premiaţi în cadrul acestui eveniment. Printre cei care au primit un trofeu în absenţă s-a numărat academicianul Mihai Cimpoi.

Totodată, scriitorul moldovean Nicolae Dabija a spus că localitatea Copăceni (din raionul Sângerei - Republica Moldova) va primi numele "Adrian Păunescu". Dabija a adăugat că, pe 31 august, de Ziua Limbii Române, va fi dezvelit un bust al lui Adrian Păunescu pe Aleea Clasicilor din Chişinău.

Unul dintre cele mai emoţionante momente ale serii a fost atunci când fiul Tatianei Stepa, Cătălin Stepa, a cântat celebra melodie a mamei sale "Copaci fără pădure".

Şi Florin Piersic i-a adus un omagiu lui Adrian Păunescu, recitând poezia scriitorului "Repetabila povară". Actorul a spus că se simte atât de apropiat de această poezie încât are impresia că a scris-o chiar el. "Adrian Păunescu a însemnat şi va însemna pentru noi cea mai frumoasă decoraţie pe care am primit-o în inimă şi în suflet", a mai spus Florin Piersic.

Spre finalul serii, au cântat împreună pe scenă premianţii "Flacăra" Vasile Şeicaru, Nicu Alifantis şi Mircea Vintilă.

Evenimentul organizat la Arenele Romane din Bucureşti a avut loc în ziua în care Adrian Păunescu ar fi împlinit 68 de ani.

Premiile sunt oferite de revista Flacăra lui Adrian Păunescu, iar evenimentul este organizat de familia Adrian Păunescu, Fundaţia Constantin, Fundaţia Culturală "Om Bun", Civis Mart Media, cu sprijinul Primăriei Sectorului 5 şi al Ministerului Culturii.

Adrian Păunescu - născut la 20 iulie 1943, în Copăceni, judeţul Bălţi, Basarabia, în prezent Republica Moldova - a fost poet, publicist şi om politic. Adrian Păunescu a fost cunoscut mai ales ca poet şi organizator al Cenaclului Flacăra, el fiind şi unul dintre cei mai prolifici autori români contemporani. Adrian Păunescu a murit la începutul lunii noiembrie 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici