Lucrare de artă monumentală a artistului român Cristian Sida vernisată în Franţa

Opera monumentală a artistului vizual român Cristian Sida va decora o instituţie din Aubusson (localitate considerată "capitala tapiseriei mondiale", unde s-a realizat celebra tapiserie "Doamna şi licornul", gazduită în prezent de Muzeul Luvru).

220 afișări
Imaginea articolului Lucrare de artă monumentală a artistului român Cristian Sida vernisată în Franţa

Lucrare de artă monumentală a artistului român Cristian Sida vernisată în Franţa

Lucrarea timişoreanului Cristian Sida, realizată în tehnică mixtă (acril / spray / vernis / pvc / aluminiu) acoperă unul din pereţii exteriori ai Oficiului de turism din Aubusson având dimensiunile de 4 x 2,4 metri.

Această lucrare monumentală a fost recent, în paralel cu expoziţia "Arbres" care reuneşte artişti din 15 ţări, inclusiv România. Primarul localităţii Aubusson, Michel Moine, este cel care l-a invitat pe timişorean să decoreze sediul oficiului turistic.

Vernisalul lucrării lui Cristian Sida e programat sâmbătă, în prezenţa oficialităţilor franceze şi a artiştilor din toată lumea care participă la "Cite internationale de la tapisserie", la Aubusson.

Cristian Sida are la activ zeci de expoziţii în ţară şi străinătate şi de ani buni lucrează în Franţa unde desfăşoară proiecte artistice de anvergură. Pe lângă numeroase expoziţii şi prezenţe în galerii franceze, în urmă cu trei ani a finalizat o serie de picturi murale monumentale care împodobesc clădirile din Mericourt, în Regiunea Nord Pas de Calais, în cadrul unui proiect al muzeului Louvre / Lens.

Doctor în arte vizuale, cu studii la Panteon Sorbonne Paris 1, Cristian Sida este conferenţiar la Facultatea de Arte şi Design din cadrul Universităţii de Vest Timişoara.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici