Lucrările la Cathedral Plaza pot fi oprite de ISC

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis că Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) poate dispune oprirea lucrărilor de construcţie la Cathedral Plaza, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, avocatul Arhiepiscopiei Romano-Catolice, Daniel Fenechiu.

3 afișări
Imaginea articolului Lucrările la Cathedral Plaza pot fi oprite de ISC

Lucrările la Cathedral Plaza pot fi oprite de ISC

Potrivit avocatului Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti (ARCB), soluţia este definitivă şi a fost dispusă în dosarul 9462/2/2006 de către magistraţii Secţiei de contencios administrativ a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

"Este un precedent lăudabil, pentru că este pentru prima dată când Înalta Curte stabileşte pe un caz concret că MCC are nişte atribuţii în ceea ce priveşte un monument istoric şi poate opri nişte lucrări fără intervenţia justiţiei, iar ISC poate opri, pe baza Legii 50, nişte lucrări, dacă consideră acest lucru", a mai spus Fenechiu.

Anterior, magistraţii s-au pronunţat într-un dosar în care era parte Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC). Curtea de Apel Bucureşti a stabilit, în martie, că această instituţie nu poate să fie parte în proces şi a respins acţiunea Arhiepiscopiei Romano-Catolice ca fiind îndreptată împotriva unei persoane fără capacitate procesuală. Arhiepiscopia a făcut recurs, iar magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, în 21 iunie, rejudecarea cauzei.

Daniel Fenechiu a mai spus că până în prezent au fost strânse 371 de semnături de la parlamentarii europeni, iar până săptămâna viitoare ar trebui strânse alte 22 pentru ca petiţie pentru salvarea Catedralei Sfântul Iosif din Capitală, iniţiată de parlamentarii români, să fie adoptată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici