"Lunetistul american", filmul cu cele mai mari încasări în SUA dintre peliculele lansate în 2014 - VIDEO

Lungmetrajul "Lunetistul american/ American Sniper", regizat de Clint Eastwood, a depăşit "Jocurile foamei: Revolta - Partea I" şi a devenit filmul cu cele mai mari încasări în Statele Unite dintre toate peliculele lansate în 2014, informează bbc.com.

975 afișări
Imaginea articolului "Lunetistul american", filmul cu cele mai mari încasări în SUA dintre peliculele lansate în 2014 - VIDEO

"Lunetistul american", filmul cu cele mai mari încasări în SUA dintre peliculele lansate în 2014 - VIDEO

Regizat de Clint Eastwood şi avându-l în rolul principal pe actorul Bradley Cooper, care interpretează rolul lunetistului Chris Kyle din marina americană, acest film a generat încasări de 337,2 milioane de dolari după lansarea sa oficială din luna decembrie.

Cel mai recent film din franciza "Jocurile foamei" obţinuse încasări de 336,8 milioane de dolari.

Cu o acţiune plasată în timpul războiului din Irak, "American Sniper" este filmul lui Clint Eastwood cu cel mai mare succes de casă până acum.

Pelicula a avut o lansare într-un număr limitat de cinematografe americane pe 25 decembrie, pentru a deveni eligibil la Oscarurile din acest an. Lansarea pe scară naţională a filmului a avut loc în ianuarie.

Potrivit revistei Variety, este pentru prima dată după "Salvaţi soldatul Ryan" din 1998 când un film dramatic "realist" reuşeşte să se impună în box office-ul anual din Statele Unite.

"American Sniper" a fost nominalizat la şase premii Oscar, inclusiv la categoriile "cel mai bun film" şi "cel mai bun actor în rol principal" (Bradley Cooper), însă a câştigat un singur trofeu, la categoria "cel mai bun montaj de sunet".

În ciuda popularităţii de care se bucură în rândul spectatorilor americani, acest film a generat şi critici, pentru felul în care a descris războiul din Irak şi pe lunetistul Chris Kyle, coautor al cărţilor pe baza cărora a fost realizat acest lungmetraj.

La nivel global, "Transformers: Exterminarea/ Transformers: Age of Extinction" a rămas filmul din 2014 cu cele mai mari încasări pe plan mondial, cu 1,1 miliarde de dolari. "American Sniper" a obţinut 163 milioane de dolari pe pieţele internaţionale, iar box office-ul său mondial este de 500,2 milioane de dolari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici