"Maestrul şi Margareta", adaptat pentru prima dată la Hollywood

"Maestrul şi Margareta", de Mihail Bulgakov, una dintre operele fundamentale ale literaturii ruse a secolului al XX-lea, va fi adaptat pentru marile ecrane la Hollywood, după ce compania de producţie Stone Village Pictures a cumpărat drepturile de autor.

49 afișări
Imaginea articolului "Maestrul şi Margareta", adaptat pentru prima dată la Hollywood

"Maestrul şi Margareta", adaptat pentru prima dată la Hollywood

Romanul va fi adaptat pentru marile ecrane la 20 de ani după ce regizorul Roman Polanski a încercat să facă acelaşi lucru.

Intriga romanului "Maestrul şi Margareta" începe în Moscova interbelică. Diavolul ia chipul iluzionistului Woland şi se amuză să pună pe jar Moscova, oraşul unde Maestrul şi Margareta încearcă să-şi trăiască iubirea. Departe în timp şi spaţiu, Pilat din Pont îl judecă pe Iisus. Cele două planuri se întâlnesc într-o poveste a suferinţei şi sacrificiului şi, abia astfel, ceea ce nu poate fi rostit în viaţa de la Moscova se spune în cer.

Bulgakov a terminat romanul cu puţin timp înainte de a muri, în 1940, dar, parţial din cauza aluziilor la regimul stalinist, cartea a fost interzisă mulţi ani. O versiune cenzurată, în două volume, a fost publicată în 1966 şi, respectiv, 1967.

În 1968, solistul trupei Rolling Stones, Mick Jagger, s-a lăsat inspirat de roman, dar şi de alte evenimente tragice, precum asasinarea lui J. F. Kennedy, pentru a scrie versurile melodiei "Sympathy for the Devil". Procesul înregistrării acestei melodii a fost imortalizat în filmul cu acelaşi nume realizat de Jean-Luc Godard.

Polanski a scris scenariul unui film "Maestrul şi Margareta" la sfârşitul anilor '80. El urma să regizeze lungmetrajul, însă producătorul Warner Bros. a renunţat, se pare, din cauza bugetului.

Ulterior romanul a fost adaptat într-o miniserie pentru televiziune, în limba rusă, în 2005.

Stone Village Pictures caută în prezent un scenarist care să adapteze un manuscris necenzurat al romanului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici