Magazinul iTunes va permite rambursarea costului albumelor returnate în 14 zile de la cumpărare

iTunes, magazinul online al Apple, va permite utilizatorilor săi care cumpără albume muzicale să returneze produsele, în maximum 14 zile de la achiziţie, şi va rambursa integral costul acestora, potrivit nme.com, care comentează că opţiunea ar putea afecta modul de stabilire a topurilor de vânzări.

103 afișări
Imaginea articolului Magazinul iTunes va permite rambursarea costului albumelor returnate în 14 zile de la cumpărare

Magazinul iTunes va permite rambursarea costului albumelor returnate în 14 zile de la cumpărare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Utilizatorii care cumpără muzică prin intermediul iTunes vor putea să-şi primească banii înapoi dacă anulează comanda în termen de 14 zile şi fără să ofere nicio explicaţie referitor la motivul răzgândirii lor. Opţiunea va fi disponibilă indiferent dacă este vorba despre un cântec sau un album întreg.

Potrivit site-ului 9to5mac.com, termenii şi condiţiile de utilizare ai iTunes s-au modificat recent pentru a permite anularea unei comenzi şi rambursarea banilor.

"Dreptul de anulare: Dacă doriţi să anulaţi comanda, puteţi face acest lucru în termen de 14 zile de la primirea chitanţei de plată, fără să oferiţi niciun motiv, cu excepţia cadourilor iTunes, al căror cost nu poate fi rambursat din momentul în care aţi răscumpărat codul", se spune în noii termeni şi condiţii pentru utilizatorii iTunes.

Decizia Apple a dus la apariţia unor îngrijorări privind posibilitatea ca topurile muzicale să fie sabotate de grupuri de fani organizaţi care ar putea cumpăra mai multe copii ale unui album pentru a face ca materialul muzical să fie mai bine poziţionat în topuri, urmând ca albumele să fie apoi returnate, cu ajutorul noilor reguli privind renunţarea la un produs, în prima zi de luni după stabilirea topurilor muzicale.

Compania care stabileşte topurile muzicale, Official Charts Company, a refuzat să facă vreun comentariu, potrivit nme.com. Totuşi, o serie de reguli sunt deja în vigoare, referitor la urmărirea vânzărilor online şi din magazine privind albumele cele mai vândute, astfel încât să fie descalificate vânzările suspecte şi cele efectuate de mai multe ori către acelaşi cumpărător.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici