Mălăele îşi vernisează expoziţia de lucrări grafice, sâmbătă, în Capitală

Actorul şi regizorul Horaţiu Mălăele îşi va vernisa expoziţia de grafică, ce cuprinde cele mai noi creaţii artistice, sâmbătă, în Capitală, informează casa de licitaţii Artmark.

100 afișări
Imaginea articolului Mălăele îşi vernisează expoziţia de lucrări grafice, sâmbătă, în Capitală

Mălăele îşi vernisează expoziţia de lucrări grafice, sâmbătă, în Capitală (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Vernisajul va fi completat de lansarea volumului de eseuri al medicului şi colecţionarului de artă Radu Călin Georgescu, intitulat "Scurtă hermeneutică a nudului în pictura românească".

Celebrul actor, regizor, caricaturist şi scriitor Horaţiu Mălăele a ales să îşi prezinte în premieră cele mai noi creaţii artistice alături de casa Artmark. Din ipostaza de artist plastic, Mălăele va oferi publicului o colecţie de nuduri, grafică, caricatură şi autoportrete realizate într-o manieră tonică, lucrări ce vor putea fi admirate de iubitorii de artă la J.W. Marriott Bucharest Grand Hotel.

Deşi a comunicat mai mult prin intermediul scenei, artistul foloseşte şi desenul pentru a-şi dezvălui trăirile. După ce a organizat peste 46 de expoziţii naţionale şi internaţionale de grafică şi pictură, Horaţiu Mălăele confirmă, prin operele sale recente prezentate acum, latura plastică a talentului său. În semn de salut al acestui demers artistic, cunoscutul publicist Tudor Octavian va oferi, alături de Horaţiu Mălăele - şi el aflat alături de public la eveniment -, mai multe amănunte despre noile lucrări, în cadrul vernisajului.

Volumul "Scurtă hermeneutică a nudului în pictura românească" este o analiză a uneia dintre cele mai iubite teme atât de către maeştrii moderni, cât şi de către artiştii contemporani: nudul. 30 de exemplare ale volumului pot deveni obiecte de colecţie pentru public, deoarece au incluse câte un art stencil semnat de graficianul Mihai Zgondoiu.

Actorul George Mihăiţă va face o introducere în eseurile dedicate nudului. Aceasta este cea de-a treia carte scrisă de Radu Călin Georgescu, primele două fiind tot eseuri despre arta plastică românească. În acest volum, autorul oferă o interpretare personală asupra temei nudului în operele mai multor artişti români, de la Grigorescu, Pallady şi Iser la Mălăele.

În cadrul evenimentului, va fi deschisă gratuit publicului larg expoziţia ce prezintă operele scoase la vânzare în cadrul Licitaţiei de Primăvară a casei Artmark. Programul de vizitare a expoziţiei este: joi, 17 martie - miercuri, 23 martie, între orele 11.00 - 21.00. Licitaţia va avea loc la J.W. Marriott Bucharest Grand Hotel, miercuri, 23 martie.

Artmark este o casă de licitaţii de artă înfiinţată în iulie 2008 care selectează, evaluează şi pune în circuitul pieţei de artă opere autentice, susţinând în paralel activitatea Centrului Cultural ArtSociety, care organizează expoziţii de artă de anvergură naţională. În mai 2010, a fost lansat Indexul Artmark, primul instrument de pe piaţa de artă din România care măsoară randamentele anuale ale celor mai tranzacţionaţi artişti români, în ultimii 15 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici