Managerii din mass-media domină topul celor mai bine plătiţi CEO din Statele Unite ale Americii

Managerii din mass-media domină topul 10 al celor mai bine plătiţi CEO din Statele Unite ale Americii în anul 2014, potrivit unui studiu realizat recent de o companie americană.

178 afișări
Imaginea articolului Managerii din mass-media domină topul celor mai bine plătiţi CEO din Statele Unite ale Americii

Managerii din mass-media domină topul celor mai bine plătiţi CEO din Statele Unite ale Americii (Imagine: Shutterstock)

"Nu sunt staruri de la Hollywood, nu sunt vedete de televiziune şi nu cântă în trupe rock, însă onorariile lor sunt din aceeaşi categorie", se afirmă în debutul acestui articol publicat pe site-ul abcnews.go.com.

Şase manageri din topul 10 al celor mai bine plătiţi CEO din lume în 2014 lucrează în industria mass-media, potrivit unui studiu realizat de compania Equilar.

Cel mai bine plătit manager din lume este David Zaslav, CEO-ul Discovery Communications, compania care deţine postul de televiziune Discovery. Onorariul său s-a mărit de patru ori în 2014, după prelungirea contractului, şi a ajuns la 156,1 milioane de dolari.

David Zaslav, care coordonează activităţile de la Discovery Communications încă din 2007, şi-a renegociat anul trecut contractul cu acest grup media, pe care îl va conduce până în 2019. Pachetul său salarial de anul trecut a constat în acţiuni în valoare de 145 milioane de dolari, bonusuri cash în valoare de 6 milioane de dolari, un salariu de bază de 3 milioane de dolari şi indemnizaţii de 1,9 milioane de dolari.

Leslie Moonves, CEO-ul grupului CBS, ocupă locul al doilea în acest top, în ciuda faptului că onorariul său a scăzut în comparaţie cu anul precedent. Pachetul lui salarial a fost de 54,4 milioane de dolari în 2014.

Philippe Dauman, CEO-ul grupului Viacom, se află pe locul al treilea, cu un onorariu total de 44,3 milioane de dolari, în creştere cu 19 procente faţă de anul 2013.

Topul 10 al celor mai bine plătiţi manageri din Statele Unite ale Americii este completat de Robert Iger (grupul Walt Disney - onorariu de 43,7 milioane de dolari), Marissa Mayer (grupul Yahoo - onorariu de 42,1 milioane de dolari), Leonard Schleifer (Regeneron Pharmaceuticals - 42 milioane de dolari), Marc Benioff (Salesforce.com - 39,9 milioane de dolari), Jeffrey Leiden (Vertex Pharmaceuticals - 36,6 milioane de dolari), Brian Roberts (Comcast - 33 milioane de dolari) şi Jeffrey Bewkes (Time Warner - 32,7 milioane de dolari).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici