Maneaua tenorului scăpătat, Superman şi iadul ca un cabaret, pe scenă la Gala "Hop"

Cea de-a doua seară la Gala Tânărului Actor "Hop" a fost dominată de comedie, de la maneaua "tenorului scăpătat" a lui Tudor Aaron Istodor la textele savuroase de Eric Bogosian, cu familia perfectă, Superman şi iadul reprezentat într-un show de cabaret, pus în scenă de tineri absolvenţi din Cluj.

249 afișări
Imaginea articolului Maneaua tenorului scăpătat, Superman şi iadul ca un cabaret, pe scenă la Gala "Hop"

Maneaua tenorului scăpătat, Superman şi iadul ca un cabaret, pe scenă la Gala "Hop"

Hohotele de râs s-au ţinut lanţ joi seară, stârnite de "clovnul trist" care a fost Ingrid Robu, în monologul ales de ea - "Fotografii cu clovni invizibili", de Val Butnaru -, şi de felul în care tot ea l-a adus pe scenă pe "tenorul scăpătat" al lui Caragiale, cerşind câte un bănuţ de la public, luând un loc în sală şi întrebând "Când începe (spectacolul)?".

Tudor Aaron Istodor a făcut un număr reuşit de stand up comedy, după Eric Bogosian, cu comentarii caustice despre succes, bani, shopping-ul care îl face pe om fericit, africanii, asiaticii şi ţiganii care mor de foame şi "strică armonia". Fără a părăsi scena după această reprezentaţie, actorul - care a optat tot pentru "Un tenor scăpătat", la proba impusă din Caragiale - a început să cânte întâi muzică uşoară, apoi o manea, adresându-se apoi nervos spectatorilor copleşiţi de râs şi spunând povestea tenorului care şi-a pierdut glasul, a ajuns într-un teatru de sub prefectură şi şi-a întrebat publicul care-l hulea: "Ştiţi cu cât sunt eu plătit să cânt aici în faţa dumneavoastră?".

La secţiunea Grup, concurentele Diana Cavallioti şi Andreea Vasile au optat tot pentru comedie, cu "Women in motion", de Donald Margulies, interpretând două colege de serviciu, aflate în vacanţă în Caraibe, care se ceartă din orice, "agaţă" şi au un nou motiv de ceartă.

Trioul de la Cluj format din Radu Homiceanu, Mihail Onaca şi Raluca Uzunov a fost incendiar cu spectacolul "Exit", după texte de acelaşi Eric Bogosian, din care nu au lipsit un profet şi o preoteasă extaziaţi, "familia perfectă" cu un copil Superman care va fi ca tatăl său, însă refuză să se nască, şi trei draci evoluând în ritmuri de cabaret şi sortând păcătoşii în criminali, hoţi, soţi infideli, dintre aceştia din urmă lipsind maghiarii.

Participanţii la Gala Tânărului Actor "Hop", la secţiunea Individual, au de interpretat un text la alegere în maximum 15 minute şi o probă impusă: o interpretare personală - în limita a cinci minute - a textului "«Moftul» în faţa opiniei publice" şi/sau "Un tenor scăpătat" de I. L. Caragiale, în timp ce la secţiunea Grup spectacolele puse în scenă sunt liber alese şi nu trebuie să depăşească 45 de minute.

Anul acesta, pentru Gala Tânărului Actor "Hop" au fost selectaţi 24 de tineri artişti, la secţiunea Individual, şi cinci grupuri, care se prezintă în concurs, la Mangalia, până sâmbătă, când evenimentul se încheie cu festivitatea de decernare a premiilor acordate de juriu - premiul "Ştefan Iordache" pentru cel mai bun actor, premiul pentru cea mai bună actriţă, premiul pentru cel mai bun spectacol şi premiul special al juriului "Sică Alexandrescu", la care se adaugă premiul "Maria Filotti" acordat de prinţul Şerban Cantacuzino.

În plus, câştigătorii acestei ediţii a Galei Tânărului Actor "Hop" vor realiza un spectacol pentru Televiziunea Română.

Juriul celei de-a 13-a ediţii a Galei Tânărului Actor este format din regizorul Felix Alexa, actorul Marius Manole, actriţa Virginia Mirea, coregraful Florin Fieroiu şi criticul Sorin Crişan.

De asemenea, publicul îi poate nota pe concurenţii din fiecare seară, la final fiind desemnat un favorit al spectatorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici