Manolescu: USR probabil va ataca decizia Tribunalului

Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România (USR), a declarat pentru MEDIAFAX că probabil USR va ataca la Curtea de Apel decizia Tribunalului Bucureşti, care a dispus vineri ca sediul Uniunii din Calea Victoriei-Casa Monteoru să fie restituit în natură moştenitorilor imobilului.

20 afișări
Imaginea articolului Manolescu: USR probabil va ataca decizia Tribunalului

Manolescu: USR probabil va ataca decizia Tribunalului (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Nu ni s-a comunicat încă sentinţa Tribunalului. În momentul în care ni se comunică sentinţa, o să decidem ce putem face, probabil că o să o atacăm la Curtea de Apel", a spus Nicolae Manolescu, precizând că USR a intrat ca parte în acest proces. El a refuzat să facă alte comentarii legate de pierderea sediului USR.

Tribunalul Bucureşti a decis, joi, ca sediul din Calea Victoriei - Casa Monteoru a Uniunii Scriitorilor din România (USR) să fie restituit în natură moştenitorilor familiei Monteoru, care acuză Uniunea că a lăsat clădirea să se degradeze.

Procesul a fost deschis în 29 ianuarie 2009, pe Legea 10/2001, de Ioana Angelescu, Ioana Angelescu - la S.C.A. Ciurezu, Gaube şi Nora-Geta Angelescu Monteoru, în calitate de reclamanţi, împotriva Primăriei Municipiului Bucureşti - proprietarul imobilului din Calea Victoriei, cunoscut cu denumirea de Casa Monteoru şi dat în folosinţă Uniunii Scriitorilor din Bucureşti.

Instanţa a admis cererea moştenitorilor şi a dispus restituirea clădirii şi a terenului în natură. De asemenea, judecătorul a respins cererea de intervenţie în acest proces a Uniunii.

Sentinţa poate fi atacată în 15 zile, la Curtea de Apel Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici