"Maramureş – ţară veche, ţară nouă", film documentar şi expoziţie de fotografie la sediul ICR

Proiecţia filmului documentar şi vernisajul expoziţiei de fotografie "Maramureş – ţară veche, ţară nouă", de Florin Andreescu, va avea loc joi, la sediul ICR (Aleea Alexandru nr. 38, Bucureşti).

263 afișări
Imaginea articolului "Maramureş – ţară veche, ţară nouă", film documentar şi expoziţie de fotografie la sediul ICR

"Maramureş – ţară veche, ţară nouă", film documentar şi expoziţie de fotografie la sediul ICR (Imagine: Alex Robiciuc/ Mediafax Foto)

Filmul "Maramureş – ţară veche, ţară nouă" realizat de Florin Andreescu (comentariu Dana Ciolcă, lectura Mihai Gruia Sandu, montaj Alexandru Stănescu), a apărut şi pe DVD, în limba română, cu subtitrări în engleză, franceză, germană, spaniolă şi italiană.

La eveniment, care va avea loc în prezenţa realizatorilor filmului, cercetătorii etnologi dr. Ana Bârcă şi dr. Doina Işfănoni vor participa la un schimb de opinii despre Maramureşul zilelor noastre, o lume în transformare, în care stilul de viaţă simplu şi formele vechi de cultură coexistă cu modelele şi obiceiurile aduse de tinerii care muncesc în străinătate şi care vor să beneficieze de produsele şi facilităţile societăţii moderne.

Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 16 - 21 martie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici