Marca "Adrian Pintea" rămâne la soţia fostului actor

Marca "Adrian Pintea" rămâne la soţia fostului actor, însă numele acestuia nu va putea fi folosit în toate domeniile pentru care Lavinia Pintea a obţinut înregistrarea la OSIM, potrivit deciziei de marţi a Tribunalului Bucureşti.

157 afișări
Imaginea articolului Marca "Adrian Pintea" rămâne la soţia fostului actor

Marca "Adrian Pintea" rămâne la soţia fostului actor (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

Instanţa Tribunalului Bucureşti a încheiat în 25 mai dezbaterile în procesul privind înregistrarea la OSIM a mărcii "Adrian Pintea", disputată de soţia şi sora actorului.

Marţi, Tribunalul Bucureşti a admis în parte contestaţia Rodicăi Austin, sora lui Adrian Pintea, stabilind că numele actorului nu poate fi folosit în toate domeniile pentru care a fost obţinută înregistrarea la OSIM.

Totodată, instanţa a respins cererea Rodicăi Austin de a gestiona marca împreună cu soţia lui Adrian Pintea.

La ultimul termen de judecată, avocatul care a reprezentat-o pe sora actorului a propus ca marca "Adrian Pintea" să fie gestionată împreună cu Lavinia Pintea şi să ceară OSIM, la comun, acest lucru.

Avocatul Laviniei Pintea s-a opus însă acestei idei, amintind că există pe rolul instanţei şi procesul privind succesiunea averii actorului.

Lavinia Pintea a înregistrat numele "Adrian Pintea" la OSIM în 15 iunie 2007, la o săptămână după moartea actorului, fiind valabilă până în 15 iunie 2017.

Sora actorului, Rodica Austin, a contestat înregistrarea mărcii, susţinând că aceasta cuprinde o arie foarte largă de situaţii în care poate fi folosit numele, inclusiv pentru băuturi şi ţigări.

În decembrie 2009, Tribunalul Bucureşti a decis ca soţia lui Adrian Pintea să primească o treime din averea acestuia. Procesul a fost deschis de Lavinia Pintea Tatomir, soţia actorului, împotriva surorii acestuia şi a tatălui vitreg.

Lavinia i-a dat în judecată pe Rodica Mary Austin şi pe George Pintea, pentru a putea deschide succesiunea după moartea actorului, întrucât cei trei nu s-au înţeles la notar.

Actorul Adrian Pintea a încetat din viaţă la vârsta de 53 de ani, pe 8 iunie 2007, la Spitalul Fundeni, suferind de ciroză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici